Mousquetaire de Richelieu
Back
Voorstellingen

Mousquetaire de Richelieu

Beleef een romantisch avontuur van capes en zwaarden, vol musketiergevechten, flamencodansen en paardrijkunsten!
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten

Op het podium van een monumentaal theater uit de 17e eeuw neemt de voorstelling Mousquetaire de Richelieu u mee voor een avontuur van capes en zwaarden waarbij u ademloos blijft toekijken. In opdracht van Kardinaal de Richelieu brengt de bekende Corneille het toneelstuk Le Cid naar de Puy du Fou. Het stuk is nog maar net begonnen wanneer het wordt onderbroken door zwaardvechters die hoofdrolspeelster La Sérafina ontvoeren. Gelukkig zit Bouton d’Or verstopt in de zaal en komt tevoorschijn om haar te redden. Duik midden in de Grand Siècle (17e eeuw) in een kleurrijk decor. Volg de ontwikkelingen van het onmogelijke liefdesverhaal tussen de prachtige Sérafina en de wees Bouton d’Or, met combinatie van musketiergevechten, flamencodansen en paardrijkunsten.

Een aangrijpend en inspirerend verhaal

Deze voorstelling, een prachtige combinatie van zwaardgevechten, poëtische tirades, flamencopasjes en paardrijkunsten, biedt een indrukwekkende toneelschikking met ongelofelijke special effects! Een spel van water en licht, enorme bewegende decors, traditionele kostuums: alles is aanwezig om u mee te slepen in het verhaal! Deze originele creatie wordt gespeeld in de Grand Carrousel. In deze prachtige zaal, uitgerust met ‘s werelds grootste toneeldoek, is een voorbeeld van een theater uit de 17e eeuw, gekoppeld aan het onbegrensde van de Puy du Fou.

Paarden in vrijheid

Tijdens een van de hoofdscènes uit de voorstelling kunt u 3 paarden bewonderen die in alle vrijheid over het toneel van de Grand Carrousel paraderen. Deze sierlijke bewegingen, in perfecte harmonie met de muziek, zijn het resultaat van nauwkeurige trainingen door het team van dierenverzorgers en hun bijzondere band met de paarden!

Reserveer nu