Tips & Diensten

Bekijk onze selectie tips en diensten om uw ervaring in de Puy du Fou zo goed mogelijk voor te bereiden.
Filters
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Shuttlebus Cinéscénie

Op de avonden van de Cinéscénie biedt de Puy du Fou aan alle mindervaliden een gratis shuttlebusdienst aan die hen van de parkeerplaats naar de tribunes van de voorstelling brengt. Op deze manier kunt u in alle rust genieten van uw avond!

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheidsgids

De Toegankelijkheidsgids is een aanvulling op de Bezoekersgids en vermeldt de diensten en voorzieningen die worden aangeboden om de het bezoek van mensen met een beperking nog beter te laten verlopen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang tot de dorpen van vroeger

Het Dorpje uit 1900: alle winkeltjes van het Dorpje 1900 zijn toegankelijk voor mensen met een beperking Het 18e-eeuwse Dorp: U kunt makkelijk circuleren in het 18e-eeuwse Dorp, maar de toegang tot de huizen van sommige ambachtslieden kan lastig zijn. De Middeleeuwse Stad: de stad is moeilijk toegankelijk, vanwege de steile hellingen. Wij raden u aan om de witte route te volgen die op de plattegrond staat aangegeven (blz. 9 van de toegankelijkheidsgids (url)) of om gebruik te maken van de treintjes La Colporteuse. Aanbevolen halte: Het Vikingenstation Het Fort uit het jaar duizend: wij raden u aan om het fort te betreden via de ingangen dicht bij de eetgelegenheid le Fort de l'An Mil "M", zo vermijdt u de steilste hellingen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Gehandicaptenparkeerplaats

Dicht bij de ingangen van het Grand Parc bevindt zich een parkeerplaats die alleen bestemd is voor mensen met een beperking, toegankelijk op vertoon van een invalidenkaart. Om hier gebruik van te maken, hoeft u zich alleen te melden bij aankomst op de parkeerplaats.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Rolstoelen

U kunt bij ons handmatige rolstoelen huren (€ 8,-/dag) en elektrische rolstoelen (€ 25,-/dag). Wij verzoeken de houders van een invalidenkaart vriendelijk om contact met ons op te nemen. Beide diensten zijn ter plaatse (in de ruimte “SERVICES”, bij de ingangen van het Grand Parc, achter de ticketcontrole) en na reservering aanwezig, zolang onze voorraad strekt. Reservering aanbevolen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
De lanen van het Grand Parc

Sommige paden van het Grand Parc zijn behoorlijk steil en worden afgeraden voor rolstoelgebruikers of mindervaliden. U kunt de toegankelijkheidsgids met de aanbevolen routes downloaden. Deze gids is tevens beschikbaar in de ruimte “INFORMATION” bij de ingangen van het Grand Parc.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Geleidehonden

Hulp- en geleidehonden zijn welkom in het Grand Parc. Wij verzoeken u vriendelijk om u vooraf te melden bij ons reserveringsteam (0 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel), zodat wij uw bezoek kunnen vergemakkelijken.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen dankzij onze mobiele app gratis gebruik maken van audiodescriptie voor alle grote voorstellingen van het Grand Parc en de Cinécénie.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang Voorstellingen - Doven en slechthorenden

Om het onthaal van slechthorenden te vergemakkelijken, heeft Puy du Fou voor ringleidingen voor slechthorenden gezorgd. Die bevinden zich aan de ingangen van het Grand Parc (aan de ruimtes “INFORMATION”, “BILLETTERIE” en “SERVICES”) en bij de receptie van onze hotels. Wij raden doven en slechthorenden aan om een beschrijving met afbeeldingen van onze voorstellingen mee te nemen. Deze vindt u in de ruimte “INFORMATION” bij de ingangen van het Grand Parc.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de hotels

Alle hotels van de Puy du Fou beschikken over speciaal aangepaste kamers voor mindervaliden. Om een van deze kamers te reserveren, dient u telefonisch contact op te nemen met ons reserveringsteam via + 33 (0) 0.820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Om slechthorenden zo goed mogelijk te kunnen verwelkomen, heeft de Puy du Fou ringleidingen geïnstalleerd bij de recepties van de hotels.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Pass 'Accessibilité'

Om u tijdens uw bezoek snel te kunnen identificeren bij onze teams en gebruik te kunnen maken van de speciale toegangen voor gehandicapten bij al onze belangrijke voorstellingen, verstrekt het Grand Parc een speciale pas, de "Pass Accessibilité". Deze Pass Accessibilité is verkrijgbaar bij de ingangen van het Grand Parc (ruimte “INFORMATION”) of bij de ingang van het Cité Nocturne (informatie bij de ontvangst van de hotels van Cité Nocturne) en dit uitsluitend op vertoon van bewijs (invalidenpas, certificaat). Deze individuele, nominatieve en gedateerde kaart garandeert echter in geen geval uw plaatsen voor de gekozen voorstellingen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Tips
Speciale tarieven voor gehandicapten

Wij bieden speciale tarieven voor mensen met een beperking, op vertoon van een geldig attest, kijk hier voor meer informatie. Voor aanvullende informatie kunt u telefonisch contact opnemen met ons reserveringsteam via + 33 (0) 0.820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Dieren
Dieren
Tips
Reis naar het hart van het valkenierscentrum

Alle bezoekers die in de hotels van de Cité Nocturne verblijven, kunnen met de teams van de Puy du Fou een unieke ervaring beleven tijdens een originele 'kennismakingsworkshop' die voor alle leeftijden toegankelijk is (*): de Reis naar het Hart van het Valkenierscentrum. 90 minuten lang kunnen de bezoekers de geheimen en het vakmanschap ontdekken van onze meestervalkeniers en alles leren over de dagelijkse verzorging van de meer dan 640 roofvogels van de Puy du Fou.  Prijs: € 29,-/p.p.
(*)Dagelijkse workshops in de groene en gele periodes in April, Mei, Juni, September, Oktober en November en op maandag, dinsdag en woensdag in Juli en Augustus. Onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. Tijdens de workshops moeten minderjarigen vergezeld worden door een volwassene.

Dieren
Tips
Green Globe Certification


De Puy du Fou is de eerste van de 15 grootste Franse toeristische trekpleisters die het duurzaamheidscertificaat Green Globe heeft ontvangen, dat speciaal in het leven is geroepen voor de reis- en toeristensector. De Puy du Fou toont hiermee dat het park bereid is om zijn bezoekers te wijzen op het belang van milieubescherming en om zich te ontwikkelen met inachtneming van de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: milieu, economie en sociale aspecten. Meer Informatie: "Onze beloftes"

Dieren
Diensten
Het Hondenpension

Huisdieren zijn niet toegestaan in de Puy du Fou. Daarom is er een speciaal hondenpension voor hen geopend. Alleen honden met een tatoeage of een chip worden geaccepteerd. Wij raden u aan om van tevoren uw plaats te reserveren, zodat u zeker bent van de beschikbaarheid, aangezien het aantal plekken beperkt is. Natuurlijk wordt in ons hondenpension het welzijn van de honden op alle manieren gewaarborgd, net als de bij de verzorging van de 1500 andere dieren van de Puy du Fou.

cgv
Verkoopvoorwaarden
Tips
Algemene dienstverleningsvoorwaarden

Klik hier om de algemene dienstverleningsvoorwaarden van de Puy du Fou te bekijken en te downloaden

Als gevolg van talrijke oplichtingspraktijken bij de verkoop van tickets die gekocht werden via advertenties of veilingen, raden wij u aan om uw tickets alleen te kopen op onze website www.puydufou.com of bij geautoriseerde wederverkopers. De toegang voor klanten met tickets die niet bij Le Puy du Fou of haar erkende wederverkopers gekocht werden, kan geweigerd worden.

Alle klachten moeten aan de klantenservice van Le Puy du Fou worden gericht volgens de procedure die is aangegeven in de verkoopvoorwaarden. Alle klanten kunnen gratis gebruik maken van een bemiddelingsprocedure via de Médiateur du Tourisme et du Voyage (Toerisme- en Reisbemiddelaar) en dit volgens de voorwaarden die op de website www.mtv.travel/ zijn bepaald. Dit kan binnen zestig (60) dagen na de aanhangigmaking bij de Verkoper en binnen een maximale termijn van een jaar vanaf de schriftelijke klacht die aan de Verkoper is overgemaakt.

 

Verkoopvoorwaarden
Diensten
Annuleringsverzekering

Voor een extra gerust gevoel kunt u de annuleringsverzekering van de Puy du Fou afsluiten, geldig voor alle gereserveerde diensten (entreebewijzen, verblijven, restaurants, met uitzondering van het hondenpension). Belangrijkste incidenten die worden gedekt: algemene stakingen van het openbaar vervoer, diefstal van tickets, ziekte en ongelukken... Bekijk de volledige voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Optimaliseer uw bezoek
Optimaliseer uw bezoek
Tips
Voorkeursplaatsen - Cinéscénie

Voor € 7,- bijbetaling op uw entreebewijs "Grand Parc + Cinéscénie" of "Cinéscénie" heeft u recht op een voorkeursplaats op de tribune van de Cinéscénie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Met deze toeslag hebt u gegarandeerd een centrale plaats op onze brede tribune. U dient deze toeslag gelijktijdig met uw tickets voor de Cinéscénie te reserveren, via onze website of telefonisch via + 33 (0).820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Kluisjesverhuur

Vlakbij de ingangen van het Grand Parc stelt de Puy du Fou kluisjes ter beschikking, waar u uw persoonlijke spullen tijdens uw bezoek aan het Grand Parc veilig in op kan bergen. Dit is een betaalde dienst vanaf €6.50,- .

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Mobiele app Puy du Fou

Download gratis de mobiele app Puy du Fou, beschikbaar via de App Store en Google Play. Deze app kunt u gebruiken als aanvulling op de bezoekersgids die dagelijks bij de ingang van het Grand Parc wordt verstrekt, om uw bezoek aan de Puy du Fou zo goed mogelijk te organiseren. Voor buitenlandse bezoekers is er de mogelijkheid tijdens onze grootste voorstellingen een gesproken versie in Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Russisch. Klik hier voor meer informatie.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Vertalingen van onze shows

Als u een smartphone hebt, krijgt u gratis een gelijktijdige vertaling van de hoofdshows van het Grand Park (Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Russisch) met onze mobiele applicatie "Puy du Fou", beschikbaar in de App Store en op Google Play. Vergeet niet om uw hoofdtelefoon mee te nemen.

Optimaliseer uw bezoek
Tips
De Pass Émotion

Dankzij de Pass Émotion kunt u voor €20,- extra per dag en per persoon optimaal profiteren van uw bezoek aan het Grand Parc (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen). Zo kunt u genieten van een gereserveerde plaats op de tribunes van de 7 grote voorstellingen van het Grand Parc tot 10 minuten voorafgaand aan de voorstellingen. Wij raden u aan om deze toeslag tegelijkertijd met uw entreebewijzen of verblijf te reserveren, via onze website of telefonisch via + 33 (0).820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Gratis WiFi in de Puy du Fou

Blijf verbonden! Profiteer van de gratis WiFi-verbinding in al onze hotels, bij de Cinéscénie, aan de ingangen van het Grand Parc en op de tribunes van de voorstellingen met de nummers 1 t/m 7. Daarvoor hoeft u alleen maar verbinding te maken met WiFi PUYDUFOU, uw e-mailadres in te voeren en de algemene verkoopvoorwaarden te accepteren.

Kinderen
Kinderen
Tips
Begeleiding van minderjarigen

Minderjarigen moeten verplicht worden begeleid door een volwassene. Zo niet, dan kan hen de toegang tot het Grand Parc voorstellingen en de activiteiten worden geweigerd. Een minderjarige mag het park ook niet verlaten zonder begeleiding van een volwassene.

Kinderen
Tips
Informatie over de voorstellingen met betrekking tot kinderen

De voorstellingen "Les Amoureux de Verdun", "Le Premier Royaume", "Le Signe du Triomphe" en "Le Dernier Panache" kunnen sterke emoties oproepen en de realistische, spectaculaire vertolking kan een sterke indruk maken op onze jongste bezoekers (en op personen met engtevrees).

Kinderen
Diensten
Verhuur van wandelwagens

Bij de ingangen van het Grand Parc (ruimte “SERVICES”, achter de ticketcontrole) biedt de Puy du Fou de verhuur van wandelwagentjes aan. Deze dienst is betalend (8 euro/dag), onder voorbehoud van beschikbaarheid. Via ons reserveringsteam kunt u gelijktijdig met uw tickets of uw verblijf ook uw wandelwagen reserveren, telefonisch via + 33 (0).820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Kinderen
Diensten
Verschoningstafels


De Puy du Fou stelt in het hele park talrijke verschoningstafels tot uw beschikking.

Kinderen
Diensten
Schoolreisjes naar de Puy du Fou

In het kader van een bezoek aan het Grand Parc, kunnen de leerlingen hun kennis en vaardigheden gebruiken die zij tijdens de lessen hebben geleerd. De voorstellingen, de dorpjes uit vroegere tijden, de 55 hectare natuur en de meer dan 1500 dieren in het Grand Parc nemen de kinderen en hun docenten mee op een grote, pedagogische reis. Bezoeken door een school moeten verplicht worden begeleid door volwassenen zo lang de leerlingen in het park aanwezig zijn.

Kinderen
Diensten
Weenect Kids - Puy du Fou

De Puy du Fou biedt tevens "Weenect Kids": een app die beschikbaar is via de Apple Store en Google Play en waarmee u tijdens uw bezoek aan het Grand Parc altijd een oogje kunt houden op uw kinderen (verhuur € 7,-/dag/p.p. onder voorbehoud van beschikbaarheid). Uitsluitend voor houders van een smartphone met toegang tot internet.

Praktische informatie
Praktische informatie
Diensten
Toegang tot de voorstellingen van het Grand Parc

Voor uw comfort en om zeker te zijn van een plaats, raden wij u aan om ongeveer 30 minuten voor aanvang van iedere voorstelling aanwezig te zijn. De tijden vindt u in de Bezoekersgids van die dag.

Praktische informatie
Tips
Verboden artikelen

Het is uitdrukkelijk verboden om tijdens uw bezoek aan Puy du Fou wapens (ongeacht het type) of gevaarlijke of verboden voorwerpen en producten mee te nemen (alle voorwerpen met snijdende randen, stanleymessen, bommen, explosieven, scharen, spuitbussen / gasflessen), evenals drugs en alcoholische dranken. Wij adviseren u om zo weinig mogelijk persoonlijke spullen, tassen en bagage mee te nemen om zo snel mogelijk het Grand Parc te betreden. U mag het park gedurende de dag tijdelijk verlaten.

Praktische informatie
Diensten
De winkeltjes van de Puy du Fou

Voor al uw aankopen en souvenirs kunt u terecht in de winkeltjes van het Dorpje uit 1900. Speelgoed, kostuums, dvd's, decoratieartikelen...profiteer van de talrijke afgeleide producten en must haves van de Puy du Fou, zodat u nog lang kunt nagenieten van alle grote avonturen. U kunt ook op ieder gewenst moment kiezen uit het grote aanbod artikelen in onze online boetiek.

Praktische informatie
Tips
Verkleed naar de Puy du Fou komen


Wegens veiligheidsredenen is het uitdrukkelijk verboden om verkleed of gekostumeerd naar het Grand Parc van de Puy du Fou te komen. De leden van ons ontvangstteam zijn dan helaas verplicht u de toegang tot het park te ontzeggen of om u te vragen u te verkleden voordat u het park betreedt.

Praktische informatie
Diensten
Hulppost

Verspreid over het gehele park van de Puy du Fou vindt u hulpverleners, verplegers en artsen. U kan ook naar onze ziekenboeg tussen het restaurant “L’Orangerie” en de voorstelling “Mousquetaire de Richelieu”, of, op de avonden van de voorstellingen, naar de hulppost achter de tribunes van de Cinéscénie. Voor speciale aanvragen zoals het bewaren van medicijnen in een koelkast of de levering van speciale medische apparatuur, kunt u voor uw bezoek contact opnemen met 0 820 09 10 10 (€ 0,12 €/min vanaf een vast toestel).

Praktische informatie
Tips
Arrangement 'Coupon Restauration'


De "Coupon-Restauration" wordt in alle snelbuffetten geaccepteerd als geldig betaalmiddel. U kunt kiezen uit drie verschillende waarden: € 12,- , € 15,- of € 20,- Neem hiervoor contact op met ons reserveringsteam via +33 (0) 0.820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Praktische informatie
Diensten
Cadeaucheques


Om uw tickets, restaurants of uw verblijf in de Puy du Fou te betalen, kunt u gebruik maken van ANCV-cheques of van bepaalde cheques van Kadéos, Cadhoc of Tir Groupé. Voor deze betaalwijze dient u ten minste 15 dagen voor de datum van uw bezoek telefonisch te reserveren via + 33 0 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Deze cheques moeten voorzien zijn van de naam en het adres van de gebruikers en de geldigheidsdatum mag niet worden overschreden.

Praktische informatie
Tips
Wees slim en profiteer van de maaltijdkortingen!

Bespaar tot 20%,- door uw maaltijd vooraf te reserveren bij een groot aantal restaurants: "La Table des Ambassadeurs", "Les Deux Couronnes", "L'Atrium", "Le Banquet de Mérovée", "La Mijoterie du Roy Henry", "Le Café de la Madelon", "Le Relais de Poste", "L'Orangerie", "Le Bistrot", "L'Echansonnerie" en "Le Rendez-vous des Ventres Faims", afhankelijk van de openingsdatums.

Praktische informatie
Tips
Aanvangstijden Cinéscénie

De Cinéscénie begint in mei/juni/juli om 22.30 uur en in augustus en september om 22.00 uur. U wordt vriendelijk verzocht 1 uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. De voorstelling duurt 1 uur en 40 minuten.

Praktische informatie
Tips
Openingstijden van het Grand Parc

De deuren van het Grand Parc gaan al vanaf 9.30 uur open. In de gele periode is het Grand Parc geopend van 9.30 tot 19.00 uur en in de groene periode van 9.30 tot 22.30 uur (inclusief de avondvoorstelling "Les Noces de Feu"). Tijdens de blauwe periode (met Cinéscénie-voorstelling) is het Parc geopend van 9.30 tot 21.00 uur.

Praktische informatie
Diensten
Fotografen van de Puy du Fou

Vereeuwig uw bezoek! Tijdens uw bezoek komt u de hele dag onze fotografen tegen in Le Bourg 1900, La Cité Médiévale en Le Fort de l'An Mil.

Praktische informatie
Diensten
Heeft u iets verloren tijdens uw bezoek?

objetstrouves@puydufou.com

Stuur ons een e-mail met de volgende informatie:

  • Een beschrijving van het voorwerp
  • Geef aan op welke dag en waar u het bent kwijtgeraakt
  • uw gegevens (adres, e-mailadres en telefoonnummer)

Vermeld ook het hotel en het kamernummer als u in een van onze hotels heeft overnacht.

 

Praktische informatie
Tips
Veiligheid in de Puy du Fou


De Puy du Fou werkt samen met de bevoegde autoriteiten om alle benodigde voorzorgsmaatregelen en controles uit te voeren teneinde de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. Sinds 2015 zijn de veiligheidsmaatregelen van de Puy du Fou in grote mate verscherpt. Wij werken nauw samen met de Prefectuur, het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en met de Gendarmerie Nationale, zodat onze teams kunnen rekenen op permanente politieversterking. De bezoekers van de Puy du Fou kunnen vertrouwen op de waakzaamheid van onze teams en de aanzienlijk verscherpte veiligheidsmaatregelen, die hen een veilig en zorgeloos verblijf in de Puy du Fou garanderen.

Praktische informatie
Tips
Programma van de voorstellingen


De teams van de Puy du Fou passen zich iedere dag aan aan het aantal verwachte bezoekers van die dag. Om uw bezoek voor te bereiden, kunt u de dag voor uw bezoek vanaf 17.30 uur het voorstellingenprogramma downloaden via de homepage van onze website. Iedere dag kunt u in de App van de Puy du Fou en de Bezoekersgids - die u bij de ingangen van het Grand Parc wordt overhandigd - de aanvangstijden van iedere voorstelling bekijken en veel praktische informatie vinden. 

Praktische informatie
Diensten
CD Cinéscénie

Om de muziek van onze avondvoorstelling "La Cinéscénie" (opnieuw) te beluisteren, kunt u naar onze online boetiek surfen of tijdens uw bezoek naar de winkeltjes in het Dorpje uit 1900 gaan. 

Praktische informatie
Diensten
Cadeaukaart Puy du Fou


Met de cadeaukaart geeft u op een eenvoudige en praktische manier een entree voor de Puy du Fou cadeau. Voor uw cadeau kunt u kiezen uit de vele soorten toegangskaarten, verblijven en tegoedbonnen van de Puy du Fou. Bel direct ons reserveringsteam via 0 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel) om uw cadeaukaart te bestellen en om kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden.

Praktische informatie
Diensten
De jaarpassen van de Puy du Fou

Wordt jaarpashouder en lid van de grote familie van de Puy du Fou en profiteer het hele seizoen door van diensten en exclusieve voordelen. Kijk voor meer informatie in de rubriek Jaarpassen, in het onderdeel "Openingskalender & Tarieven".

Praktische informatie
Tips
Reserveren


U kunt plaatsen voor het Grand Parc en de Cinéscénie van de Puy du Fou reserveren via onze website of telefonisch via + 33 (0)820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Voor speciale aanvragen (diensten, speciale tarieven...), verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met ons reserveringsteam.  

Praktische informatie
Tips
Tarieven voor Groepen en OR


Er zijn speciale tarieven voor groepen van minimaal 20 personen. Klik op de rubriek Groepen of OR om het gedeelte van onze website te bekijken dat bestemd is voor groepen. Ook ons commerciële team staat tot uw beschikking, voor meer informatie kunt u onze medewerkers bellen via +33 (0)2 51 64 25 25.

Praktische informatie
Diensten
Toiletten in het Grand Parc


In het Grand Parc zijn talrijke sanitairblokken te vinden. Deze zijn tevens geschikt voor mensen met een beperking. 

De Hotels van de Puy du Fou
De Hotels van de Puy du Fou
Diensten
Accommodatie in de Puy du Fou

In de Puy du Fou kunt u in één van de 6 themahotels van de Cité Nocturne verblijven. Beslis in welke eeuw u wilt overnachten en bekijk direct onze hotels. Bekijk ook de tarieven van onze verblijven in de rubriek Openingskalender & Tarieven.

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Hotels - Soorten kamers

De klassieke kamers van de Puy du Fou hotels zijn geschikt voor maximaal 5 personen (waarvan minstens 1 volwassene), met uitzondering van de "Villa Gallo-Romaine" en de "Grand Siècle" (die geschikt is voor maximaal 4 personen) - waarvan minstens 1 volwassene, met de volgende indeling: 1 tweepersoonsbed (160x200), 2 stapelbedden (80x190) en 1 logeerbed (70x180).

Voor doven en slechthorenden zijn er trillende hoofdkussens beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).
Voor blinden en slechtzienden zijn er afstandsbedieningen met grote toetsen beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Openingstijden van de hotels

De recepties van onze hotels zijn 24 uur per dag geopend, op alle openingsdagen. De kamers zijn vanaf 16.00 uur beschikbaar en moeten om  voor 11.00 uur zijn verlaten.

Weerbericht
Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het erg warm is


Als de temperatuur stijgt, is het belangrijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, maar ons eeuwenoude bos is een geweldig pluspunt als u op zoek bent naar verkoeling. Onze bezoekers kunnen tevens genieten van de verfrissende nevel van de reuzevernevelaars die in de verschillende werelden van het Grand Parc te vinden zijn, van schaduwrijke ruimtes en van onze theaterzalen met airconditioning. 

Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het regent

Alle voorstellingen zijn zo ontworpen, dat ze onder alle weersomstandigheden kunnen worden gespeeld. Al onze voorstellingen gaan dus door, ook als het regent. Er zijn ook veel overdekte voorstellingen, zoals de "Mousquetaire de Richelieu", "Le Mystère de La Pérouse", "Le Premier Royaume", de "La Renaissance du Château", de "Les Amoureux de Verdun" of de "Le Dernier Panache" waarbij u zowel kunt schuilen voor het slechte weer als voor de hitte. 

Weerbericht
Tips
Warme kleding - Cinéscénie


Als u naar de avondvoorstelling van de Cinéscénie gaat, raden wij u aan om warme kleding te dragen.

Parkeren & vervoer
Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de trein)

Het TGV-station van Angers ligt het dichtst bij de Puy du Fou. Wij raden u aan om uw treinreis te plannen tot dit station, dat bereikbaar is via alle grote TGV-verbindingen in Frankrijk (Parijs, Marseille, Straatsburg en Lille...). Vanaf het TGV-station van Angers vertrekt een shuttlebus naar de Puy du Fou. Deze dienst is betalend (Enkele reis: € 14.50,-/p.p. en Retourticket: € 29,-/p.p.), uitsluitend geldig op reservering. Klik hier voor meer informatie over deze shuttlebusdienst.
Onze teams kunnen tevens een shuttlebus vanaf vliegveld Nantes en overige bestemmingen regelen vanaf 2 personen; uitsluitend op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (0 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met het vliegtuig)

De Puy du Fou ligt op 1 uur rijden van het vliegveld Nantes-Atlantique. Het vliegveld biedt vluchten naar Ajaccio, Bastia, Bordeaux, Calvi, Figari, Lille, Lyon, Marseille, Montpelier, Muhlouse, Nice, Parijs, Straatsburg en Toulouse Klik hier voor meer informatie.
Onze teams kunnen tevens een shuttlebus vanaf vliegveld Nantes en overige bestemmingen regelen vanaf 2 personen; uitsluitend op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (0 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de auto)

De Puy du Fou is bereikbaar via de snelweg A87 (afrit nr. 28). U vindt ons op 3 uur en 15 min rijden van Parijs, 3 uur van Bordeaux, 2 uur van Poitiers, 1,5 uur van La Rochelle, 1 uur van de Sables d'Olonnes, 1 uur van Nantes en op 1 uur van Angers. Klik hier voor meer informatie.

Parkeren & vervoer
Diensten
Parkeerplaats voor campers

Er is ook een speciale parkeerplaats ingericht voor campers, caravans en kampeerbusjes. Op deze parkeerplaats kan overdag gratis worden geparkeerd en 's nachts tussen 1.00 en 7.00 uur tegen betaling (€ 10,-/nacht). Op deze parkeerplaats vindt u de volgende diensten: drinkwater, een afvoerplaats en elektriciteit (water: € 2,- voor 10 minuten, elektriciteit vanaf € 2, betaling alleen per creditcard).

Parkeren & vervoer
Diensten
Bezoekersparkeerplaatsen


U kunt gratis parkeren op alle parkeerplaatsen van de Puy du Fou. De verschillende parkeerplaatsen gaan een uur voor de opening van het Grand Parc open en sluiten een uur na de sluiting van het Grand Parc. Bezoekers die een verblijf hebben gereserveerd in een van de hotels van de Puy du Fou, worden verzocht op de parkeerplaatsen van de Cité Nocturne te parkeren. Hiervoor volgt u bij aankomst bij de Puy du Fou de borden "La Cité Nocturne - Les Hôtels du Puy du Fou".

Organisez vos séminaires avec puy du fou congrès