Le Mime et L'Etoile
Back
Voorstellingen

Le Mime et L'Etoile

Ontdek de nieuwe Puy du Fou show "Le Mime et l'Étoile", verkozen tot "Beste show ter wereld" in Los Angeles in 2024.
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten
28 minutes

Het is 1914 en de bezoekers worden uitgenodigd om in stilte de opnames bij te wonen van een gloednieuwe film met Garance, de rijzende ster van de 7e kunst, en Mimoza, de jonge dromerige mime. Op de set hoopt regisseur Gérard Bideau zijn droom waar te maken... Hij is ervan overtuigd dat alleen oprechte liefde de stille, zwart-wit cinema kleur en geluid kan geven.

Voor de camera van de regisseur put Mimoza uit zijn jeugddromen om indruk te maken op de vrouw die zijn hart al heeft veroverd. Maar het filmen wordt plotseling onderbroken door een dramatische gebeurtenis die het leven van de jonge zigeuner in de war schopt, de ontluikende gevoelens van Garance verstoort en alle hoop van de regisseur de grond in boort...

De Belle Epoque in de schijnwerpers

Op een steenworp afstand van Bourg Bérard viert de Puy du Fou met deze nieuwe grote voorstelling de zorgeloze geest van de Belle Epoque en brengt hulde aan het begin van de 7e kunst. De tijd waarin de eerste regisseurs echte ontdekkingsreizigers waren, de gouden eeuw van het zigeunercircus en de illusionisten, een betoverend intermezzo in onze geschiedenis, opgehangen in de eeuwigheid als een jeugdherinnering.

 

Le Mime et L'Etoile

 

Een scenografische revolutie

De laatste voorstelling van Puy du Fou, "Le Mime et l'Etoile", is het resultaat van 45 jaar creatieve ervaring. Met zijn decors, mobiele rekwisieten, honderden kostuums en toneeleffecten recreëert deze ambitieuze en spectaculaire creatie de exacte esthetiek van een oude film in zwart-wit, zonder filters of kunstgrepen tussen het oog van de toeschouwer en het toneel, met echte personages in echte decors. 

De Puy du Fou heeft een nieuwe technische en artistieke prestatie geleverd door de toeschouwer mee te nemen in een reusachtig reizend shot, zoals dat van een filmcamera. Voor de camera van de regisseur komt alles in beweging. De gevels van de huizen en winkelpuien van een typisch Belle Epoque straatje paraderen in het echt voor een geboeid publiek, terwijl de 120 personages van het verhaal zich verplaatsen op een beweegbare vloer die de illusie van een travelling shot van bijna 2 kilometer versterkt!

Boek nu