Le Dernier Panache
Back
Voorstellingen

Le Dernier Panache

Volg de glorieuze lotsbestemming van een Franse marineofficier tijdens deze voorstelling die bij de creatie ervan in 2017 werd verkozen tot Beste Creatie ter Wereld.
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten
34 minutes
Kan de gevoeligheden van een jong publiek beledigen
2 keer toegekend

Het leven van François-Athanase Charette de la Contrie, met de bijnaam Charette, een held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, neemt in 1793 een onverwachte wending tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid! Tussen echte en virtuele decors op 360° ontdekt u het unieke verhaal van een Franse held. Beleef de grote momenten uit het leven van Charette, tijdens een epische en aangrijpende voorstelling met een wereldunieke toneelschikking!

‘s Werelds eerste toneelschikking van dit kaliber

Le Dernier Panache, volledig bedacht en geproduceerd door de Puy du Fou, is een nieuw soort voorstelling waarbij een op waarheid gebaseerd verhaal wordt gespeeld. Voor een levendige en poëtische bezoekerservaring is er een speciale theaterzaal gebouwd: het Théâtre des Géants. Dankzij de draaiende tribune worden toeschouwers meegenomen langs een 360° decor, als een soort mechanisch platform op een levende filmset! Voor een nog realistischer beeld worden de echte decors aangevuld met ultra HD videoprojecties. Een enorm staaltje technologie en innovatie!

Meerdere internationale prijzen

Direct bij de creatie van de voorstelling werd Le Dernier Panache verkozen tot Beste Europese Creatie. Een paar maanden later werd de voorstelling ook bekroond door een toonaangevende jury, tijdens een officiële Amerikaanse ceremonie in Los Angeles. De titel van Beste Creatie Wereldwijd benadrukt de artistieke en technische waarde van deze originele creatie.

Beste Creatie ter Wereld 2016
Beste Europese Creatie 2016

Reserveer nu