Overslaan en naar de inhoud gaan
Visiter le Puy du Fou en 2 jours
Back

Puy du Fou in 2 dagen bezoeken?

Adembenemende spektakels, betoverende shows, maar ook historische dorpjes... En een vredig park dat zich uitstrekt over 10 hectares, omringd door een eeuwenoud bos maken Puy du Fou een topbestemming in Frankrijk. Het "Beste themapark ter wereld" biedt een fantastische reis door de tijd, midden in de natuur… en in twee dagen (of meer) kunt u optimaal profiteren van deze unieke ervaring!

Bezoek de Puy du Fou in 2 dagen

Hoe deze twee dagen Puy du Fou benutten?

Puy du Fou is niet zomaar een themapark; door het aanbod van de meest uiteenlopende avonturen is het meer een epische bestemming. Historische dorpjes, authentieke decors, grootse spektakels, immersieve avonturen, artistieke hoogstandjes, nachtelijke betoveringen, prachtige groene omgeving, themahotels om alle emoties te veranderen in mooie dromen… Op deze legendarische locatie zijn emoties om te delen met het gezin. Twee- of drie dagen is ideaal om alle rijkdommen van het park te ontdekken, en - bij elk spektakel of kennismaking - weer nieuwe verrassingen te ontdekken!

Wat kun je in 2 dagen doen in Puy du Fou?

Welke Puy-du-Fou spektakels zijn een kijkje waard?

Voor een gebalanceerd programma, en de ervaringen zo goed mogelijk over twee dagen te verdelen, plan voor elke dag: 3 of 4 grote spektakels, 2 immersieve avonturen, en neem de tijd voor een bezoekje aan de historische dorpen, een wandelingetje door het park en het eeuwenoude bos van Puy du Fou. Naar gelang de weersvoorspellingen, zoals verwachte regen of hitte tijdens de 2 dagen, kunt u het beste de spektakels binnen, of die overdekt zijn inplannen: "Mousquetaire de Richelieu", "Le Dernier Panache", "Le Mime et l'Étoile", "Le Signe du Triomphe" en ook de vier immersieve avonturen (als "Les Amoureux de Verdun" of "Le Mystère de La Pérouse"). Dat zorgt al voor een goed gevuld dagje, en zo kunt u de tweede dag genieten van alle openlucht-ervaringen.

Om de dag zo goed mogelijk te benutten raden wij aan om 's morgens op tijd naar het park te komen, tussen 09.00-9.30 uur, om van de eerste spektakels van de dag te kunnen profiteren. Daarbij kunt u er het beste zijn als de tribunes opengaan; dus zorg ervoor dat u 30 minuten voor het spektakel begint bij de ingang staat.

Slapen in Puy du Fou gedurende 2 dagen

Slapen en eten in Puy du Fou

Reis verder in de tijd als de nacht valt, en overnacht in een van de zes historische hotels die zich bij het park bevinden. Kies het tijdperk waarin u slapen wilt, en breng de nacht door in betoverende decors.

Maar er zijn ook een vijftigtal accommodaties buiten, maar niet ver van het park, die via onze website of telefonisch* geboekt kunnen worden.

Tijdens een etentje in Puy du Fou is het spektakel ook in uw bord! Let wel op de typisch Franse openingstijden van de restaurants: van 12.00 tot 14.00 uur voor de lunch, en van 19.00 tot 21.00 uur voor het diner.

Van snelle hap tot gastronomische hoogstandjes: bezoekers hebben de keuze uit een twintigtal restaurants, die garant staan voor een culinaire ontdekkingsreis! Om verzekerd te zijn van een tafel, raden wij aan om de restaurants tegelijk met uw kaartjes te reserveren (zo bespaart u 15% per maaltijd). Bij haast is er een «Click & Collect» optie voor meeneemgerechten in de Puy-du-Fou app. Ons advies: maak voor de lunch een keuze uit een van de restaurants in het park, en reserveer uw diner in de hotels van Cité Nocturne… Aan het einde van de middag kunt u zichzelf trakteren op een Franse «aperitief» in «La Grange aux Fiefs», in het «Chasseloup» dorp, waar u wijnen en producten uit de streek kunt proeven.

*Inlichtingen en boekingen +33 (0) 820 09 10 10 (0,12/min vanaf een vaste lijn)

Een weekendtrip in Puy du Fou organiseren

Een weekendtrip in Puy du Fou organiseren

Om uw weekend zo goed mogelijk voor te bereiden, en optimaal te profiteren van uw verblijf in Puy du Fou, kunt u een dagindeling maken op basis van het dagprogramma, die daags tevoren beschikbaar is op onze website en in onze app; of anders 's morgens bij de ingang van het park. Puy du Fou past dagelijks het programma van zijn spektakels aan naar gelang het weer, en het aantal bezoekers. Hou rekening met de tijd die nodig is om van het ene naar het andere spektakel te gaan. Probeer daarbij de shows te kiezen die dicht bij elkaar liggen, om geen kostbare tijd te verliezen.

U spreekt geen Frans? Geen zorgen, de Puy-du-Fou app biedt een realtime-vertaling van alle spektakels in het Nederlands (en 3 andere talen).

De app kan u ook helpen bij de organisatie van uw verblijf met de programmagenerator, voor een programma naar gelang de ervaringen die bij u passen.

Een verblijf van 3 dagen in Puy du Fou organiseren?

3 dagen uittrekken voor een bezoek aan Puy du Fou is perfect om alle spektakels, animaties, en dorpjes in het park te beleven… u kunt zelfs uw favoriete spektakels nog een keertje te zien! Dan hoeft u er de eerste dag ook niet persé 's morgens vroeg te zijn, of laat vertrekken op de laatste dag.

Om zoveel mogelijk uit deze 3 dagen in Puy du Fou te halen, enkele tips:

  • Uw reis plannen en alle kaartjes, hotels en restaurants van tevoren boeken (tot 72 uur voor de aankomstdatum). U bent dan verzekerd van plaats, en ook nog eens goedkoper uit.
  • Onze Puy-du-Fou applicatie downloaden. Zo kunt u een realtime-vertaling krijgen (vergeet uw oortjes of hoofdtelefoon niet) van alle spektakels in het Nederlands, en uw programma naar wens personaliseren.
  • Bekijk het programma van tevoren. Het programma van de spektakels wordt dagelijks aangepast aan de weersvoorspelling en het aantal bezoekers (de shows gaan door bij regen).
  • Maak een dagindeling. Het dagprogramma is daags tevoren beschikbaar op onze website, en in onze app; en 's morgens bij de ingang van het park.
  • Zorg ervoor dat u 30 minuten voor het begin van elk groot spektakel bij de tribunes staat.
  • Hou rekening met de afstanden, en kies zoveel mogelijk shows die dicht bij elkaar liggen, om niet elke keer het hele park door te moeten.
  • Reserveer de «Pass Émotion» ten minste voor 1 dag; dan krijgt u bij de 7 Puy du Fou hoofdspektakels toegang tot de beste plaatsen, en kunt u tot 10 minuten voor het begin van de show nog naar binnen. Let op: deze passen worden beperkt uitgegeven.
Een verblijf van 3 dagen in Puy du Fou organiseren
Haut de page