Les Amoureux de Verdun
Back
Interactieve voorstelling

Les Amoureux de Verdun

Duik in de beangstigende wereld van de Eerste Wereldoorlog en beleef een intense ervaring samen met de “poilus” (bijnaam van de soldaten uit WWI).
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten
Kan de gevoeligheden van een jong publiek beledigen
1 keer toegekend

Stap in het eeuwenoude bos van de Puy du Fou en doorkruis de eeuwen om uit te komen in het hart van de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van de liefdesbrieven van een soldaat en zijn verloofde wordt u meegevoerd naar de winter van 1916, in een echte loopgraaf, waar u kennis maakt met heldhaftige soldaten. Op kerstavond staan de gangen vol rook, trilt de grond bij iedere nieuwe explosie en klinken overal alarmbellen... Alles lijkt verloren, maar op deze 24 december weten de soldaten nog niet dat ze een een Kerst gaan beleven die ze nooit meer zullen vergeten!

Een intense en aangrijpende voorstelling

Tijdens een bezoek aan een loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog beleeft u een indrukwekkende ervaring. In een drukkende en sombere sfeer leeft u samen met de soldaten uit WWI: het corvee van de soep, het roepen van de postbode, de drukte bij de communicatiepost en de eerste hulp bij de dokterspost. Tussen de rupsbanden van een aanvalswagen en de schroeven van een neergestort vliegtuig bezoekt u deze spectaculaire omgeving, terwijl u kennis maakt met het aangrijpende verhaal van twee helden: Louis, een “Poilu” (soldaat), en Thérèse, zijn verontruste verloofde. Bij wijze van geluk wordt er een Kerstvrede ingevoerd tussen de twee kampen, zodat de soldaten kunnen uitrusten.

Een unieke duik in een realistische wereld

De voorstelling Les Amoureux de Verdun vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van twee personages en de lezing van zo’n 120 authentieke brieven van Franse soldaten aan hun families. Deze voorstelling met een oppervlakte van 1800 m² biedt bezoekers de mogelijkheid om op eigen tempo rond te lopen tussen de verschrikkingen van Verdun, in direct contact met de acteurs.

Beste Creatie ter Wereld 2015

Reserveer nu