Overslaan en naar de inhoud gaan
Week-end en famille au Puy du Fou
Back

Familieweekend in Puy du Fou

Hier ben je! Nadat u er lang over heeft nagedacht om de Puy du Fou te ontdekken, besluit u eindelijk een familieweekend te organiseren! Slapen in een ongewoon hotel, grandioze shows bijwonen en unieke meeslepende ervaringen beleven: jong en oud zullen verrukt zijn. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

Tips & tricks: hoe bereidt u uw familieweekend in Puy du Fou voor?

U wilt de Puy du Fou als gezin beleven. Je hebt er al zoveel over gehoord, maar weet niet echt wat je kunt verwachten en hoe je je moet organiseren? Hier vindt u al onze tips en trucs om van uw familieverblijf een onvergetelijke ervaring te maken.

Famille Puy du Fou

Le Puy du Fou biedt elke dag 20 voorstellingen en activiteiten, om nog maar te zwijgen van de ontdekking van authentieke historische dorpen en hun gepassioneerde ambachtslieden, of de bevoorrechte ontmoetingen met onze 1500 dieren. Het is dus onmogelijk om alles in één dag te doen. Daarom raden wij u aan te kiezen voor een bezoek van 2 of 3 dagen. Tijdens uw familieweekend in de Puy du Fou raden wij u aan om af te wisselen tussen de grote shows, de meeslepende voorstellingen, de bezoeken aan de historische dorpen en alle andere activiteiten.

Geen kleine besparingen: als u uw verblijf boekt, profiteert u van kortingen op alle kaartjes voor Puy du Fou (tot 20%) en op uw maaltijden (tot 15%). U kunt tot 72 uur voor uw verwachte aankomstdatum reserveren.

Application Mobile Puy du Fou

Voor de meest verbonden gezinnen onder u, en/of de meest milieuvriendelijke, raden wij u aan de mobiele applicatie van Puy du Fou te downloaden (gratis beschikbaar in de App Store of Google Play) en uw reservering toe te voegen aan uw persoonlijke toegang om al uw reisdocumenten rechtstreeks op uw telefoon te verkrijgen. Dankzij de interactieve kaart kunt u bovendien kennismaken met de vele ervaringen die de Puy du Fou biedt. Periodieke dorpen, voorstellingen, natuurgebieden, restaurants, diensten en fotoshoots met onze fotografen zullen geen geheimen meer voor u hebben! De applicatie biedt ook een gepersonaliseerde programma generator, aangepast aan de duur van uw bezoek en uw wensen.

Om geen enkele voorstelling te missen, dient u 30 minuten voor aanvang van elke voorstelling aanwezig te zijn. Zo kunt u uw plaats kiezen en optimaal van de show genieten! Wij bieden ook Emotion Passes aan voor € 25 per dag en per persoon, waarmee u verzekerd bent van een bevoorrechte en gereserveerde plaats tot 10 minuten voor het begin van de voorstelling.

 

Le Bal des Oiseaux Fantômes

De basisuitrusting voor uw familieweekend in de Puy du Fou!

Voor de liefhebbers van korte uitstapjes van 2 of 3 dagen of voor degenen die nieuw zijn met korte verblijven, is hier een checklist met benodigdheden om in te pakken voor elke situatie tijdens uw weekend met kinderen in de Puy du Fou!

Terugreizen in de tijd met de kleintjes is geen sinecure! Regent het en heb je geen paraplu meegenomen? De zon schijnt en je kunt de zonnecrème niet vinden in je tas? Tussen zonnige dagen, koele avonden, buien of een aanhoudende wind, u moet met alle situaties rekening houden. U moet een koffer van 21 kg per persoon inpakken. Tip 1: Let op de weersvoorspelling, neem comfortabele en geschikte kleding mee en kies de schoenen die het best geschikt zijn voor de 25 km aan paden in het park (slippers en pumps zijn voor deze bestemming niet aan te raden).

Een aantal shows is buiten, dus vergeet uw zonnebril, hoeden en petten niet. De "airheads" vindt u in de winkels van Puy du Fou! Als u van plan bent een van onze twee nachtshows bij te wonen, raden wij de koukleumen onder u aan een plaid of een beetje wol mee te nemen.

Om een onvergetelijk souvenir te bewaren van uw originele familieweekend in het adembenemende landschap van de Puy du Fou, mag u uw smartphone, uw oplader - uiteraard - en waarom geen externe batterij niet vergeten! Voor fotografieliefhebbers: laat je telefoon achter en neem je camera mee. De site staat vol met mooie plekken om vast te leggen. En wie weet, als jouw talenten onze teams versteld doen staan, zie je jouw foto's terug op onze website of sociale netwerken!

Kies uw eeuw om te slapen in de Puy du Fou!

Om uw reis door de tijd te verlengen, verwelkomt het Puy du Fou u in de 6 hotels van de Cité Nocturne. Als u uw bezoek over meerdere dagen plant, kunt u in deze tijdloze accommodaties een bijzondere ervaring met uw gezin beleven!

Het Logis de Lescure en zijn weelderige 18e eeuwse gebouw ? De schitterende paviljoens van de Zonnekoning? Het echte fort van La Citadelle? De Camp du Drap d'Or en zijn flamboyante loggia's ? De meerstad van de Iles de Clovis ? De Gallo-Romeinse Villa en de architectuur van het Oude Rome ? Kies uit onderstaande suggesties het perfecte hotel voor uw familieweekend!

Le Grand Siècle

Wilt u genieten van een luxueus en verfijnd verblijf? Heb je er altijd al van gedroomd om aan het hof van de Zonnekoning te staan? Bent u een kunstenaarsfamilie, gepassioneerd door schilderkunst, theater of de grote melodieën van de klassieke muziek? Dan is uw ideale hotel: Le Grand Siècle! Beleef een droomverblijf in een van de schitterende paviljoens van het kasteel, gereserveerd voor de vrienden van de Zonnekoning!

Hou je van ontdekken en verkennen met je gezin? Houdt u van cultuur: theater, dans, zang, filosofie en allerlei kunsten? Bent u een familie van enthousiastelingen, gedreven door een dorst naar kennis? Dan is uw ideale hotel: Le Logis de Lescure! Ons prachtige gebouw uit de 18e eeuw zal u verwelkomen in een rustige en charmante sfeer!

Le Logis de Lescure
La Citadelle

Geniet u van het aangename dagelijkse leven van een klein, vriendelijk dorp? Spelen uw kinderen meestal riddertje? Ben je moedig en dapper genoeg om je stam te beschermen? Dan is uw ideale hotel: La Citadelle! U zult genieten van een nacht onder de bescherming van de paladijnen van Puy du Fou door in ons echte fort te verblijven!

Bent u een natuurliefhebber? Vindt u ontspanning en rust de beste manier om nieuwe energie op te doen? Droomt u van een verblijf in een hotel aan het wateroppervlak? Dan is uw ideale hotel: Les Îles de Clovis! Onze meerstad uit het 1e millennium voert u terug naar het Merovingische tijdperk!

Les Îles de Clovis
Le Camp du Drap d’Or

Zijn jullie epicuristen in hart en nieren? Droomt u ervan in slaap te vallen in de luxe van een kamer die het verblijf van François I waardig is? Heb je dorst naar het leven en honger naar kennis? Dan is uw ideale hotel: Le Camp du Drap d'Or! Het zal uw smaak voor vermaak bevredigen door u een koninklijk verblijf in het hart van de Renaissance aan te bieden!

Vormt uw gezin een hecht team dat elke uitdaging aankan? Heeft u een zwak voor mediterrane patio's? Voelt u zich vooral aangetrokken tot Romeinse bas-reliëfs en fora? Dan is uw ideale hotel: La Villa Gallo-Romaine! Het brengt u de typische charme van het oude Rome en bereidt u goed voor op de verovering van de Puy du Fou!

La Villa Gallo-Romaine

Gids voor een perfect verblijf met kinderen in Puy du Fou

Wat je moet weten voordat je je koffers pakt voor een onvergetelijk familieweekend

De Puy du Fou ligt in de Vendée, meer bepaald in Les Epesses. Het park ligt op 1 uur van Nantes en Angers. Als u met de auto komt, hoeft u alleen maar de snelweg A87 - afslag 28 te nemen om het park of de hotels te bereiken. Als u liever met de trein komt, is er een eigen pendeldienst tussen het station Angers St Laud en de Puy du Fou, die tot 3 keer per dag rijdt. En als u een van degenen bent die liever vliegen, raden wij u aan een tussenstop te maken op de luchthaven Nantes Atlantique. Er is ook een pendelbus beschikbaar (onder voorbehoud van beschikbaarheid) om u naar de hoofdingangen van de Puy du Fou of rechtstreeks naar onze hotels te brengen.
Voor meer informatie, klik hier.

Om de kleinsten te laten wachten op weg naar de Puy du Fou, hebben we een boekje vol verrassingen samengesteld. Kleurplaten van ridders, kastelen, kruiswoordraadsels en raadsels begeleiden de kleintjes op hun reis door de geschiedenis!

Haut de page