Play
Aperçu
Le Village XVIIIème intro
SOORT ERVARINGEN
Dorpen van vroeger

Le Village XVIIIème

Sous-titre
Breng een bezoekje aan het authentieke dorp Le Village XVIIIème waar in elk huis wel een verrassing schuilt!

Maak van uw bezoek aan de Puy du Fou gebruik om even bij te komen in dit schilderachtige dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Slenter door de straatjes en beslis zelf waar u heen wilt, naar de moestuin of via de authentieke schuur naar de wasplaats. Leien daken, stenen gebouwen, typische atelierwinkeltjes, een moestuin met kruiden en geneeskrachtige planten: maak u klaar voor een heuse reis door de tijd! U kunt zelfs een kijkje nemen bij het verrassende concert van de Grand Carillon, een 16 meter hoge klokkentoren die boven het dorp uitsteekt!

PUBLIEK
Familie-activiteiten

De vakkennis van onze ambachtslieden

In elk van de pittoreske huisjes kunt u kennismaken met een van onze vakkundige ambachtslieden. Ontdek tijdens uw wandeling het werk van onze verluchtster, die perkamenten versiert met teksten en tekeningen, onze smid die ijzer smeedt om wapens en messen te maken en onze vlechtenwerker die met eeuwenoude technieken riet bewerkt. Bij het Maison des Senteurs vindt u de producten van onze geurenmakers, voordat u een praatje maakt met de klompenmaker, de boekenbindster, de zadelmaker of de pottenbakster.

Waar kunt u eten in Le Village XVIIIème?

Om uw reis door te tijd voort te zetten kunt u bij een van de restaurants in Le Village XVIIIème een maaltijd reserveren. La Maison du Préfou voor een typisch tussendoortje uit de Vendée, L’Auberge voor een chique maaltijd of Le Relais de Poste voor een levendig restaurant. De keuze is aan u!

Organisez vos séminaires avec puy du fou congrès