Le Village Chasseloup puy du fou
Back
Dorpen van vroeger

Chasseloup

Breng een bezoekje aan het authentieke dorp Le Village XVIIIème waar in elk huis wel een verrassing schuilt!
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten

Maak van uw bezoek aan de Puy du Fou gebruik om even bij te komen in dit schilderachtige dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Slenter door de straatjes en beslis zelf waar u heen wilt, naar de moestuin of via de authentieke schuur naar de wasplaats. Leien daken, stenen gebouwen, typische atelierwinkeltjes, een moestuin met kruiden en geneeskrachtige planten: maak u klaar voor een heuse reis door de tijd! U kunt zelfs een kijkje nemen bij het verrassende concert van de Grand Carillon, een 16 meter hoge klokkentoren die boven het dorp uitsteekt!

De vakkennis van onze ambachtslieden

Ontmoet in elk van de pittoreske huizen onze ambachtslieden met unieke vaardigheden! Tijdens uw wandeling zult u het werk van onze verluchter kunnen ontdekken, die teksten op perkament versiert en illustreert; of onze meester-glasmaker, die decoratieve of gebruiksvoorwerpen van glas vervaardigt en restaureert. Als je door de deur van het "Maison des Senteurs" loopt, kun je de producten van onze smaakmakers bewonderen, voordat je een praatje maakt met de klompenmaker, de vergulder, de zadelmaker of de aardewerkmaker.

Waar kunt u eten in Het dorp Chasseloup?

Om uw reis door te tijd voort te zetten kunt u bij een van de restaurants in Chasseloup een maaltijd reserveren. La Maison du Préfou voor een typisch tussendoortje uit de Vendée, L’Auberge voor een chique maaltijd of Le Relais de Poste voor een levendig restaurant. De keuze is aan u!

Reserveer nu