Le Font-Rognou Puy du fou
Back
Dorpen van vroeger

Font-Rognou

Wandel door de Font-Rognou en ontdek alle verborgen schatten van dit dorp!
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten

Tussen twee voorstellingen door betreedt u de vestingwerken van Font-Rognou, die zich onderscheiden door hun realisme tot in het kleinste detail. U ontdekt alle schatten van de middeleeuwen en de bewaarde en eeuwenoude knowhow van onze ambachtslieden. De authentieke lemen muren van Font-Rognou, de wallen en het valhek, de Romaanse kapel en de historische winkels brengen u terug naar de 11e en 15e eeuw, naar de tijd van de ridders!

Een stadje dat bruist van ambacht

Net als in de andere dorpen van de Puy du Fou wilden we hier ambachtslieden met traditionele vakkennis in een bijzonder daglicht stellen. Stap tijdens uw wandeling door het dorp binnen bij een van de atelierwinkeltjes en ontdek het werk van onze ambachtslieden die gebruikmaken van eeuwenoude technieken. Maal kennis met de bakker en zijn verse brood, de kuiper, de glasblazer, de zadelmaakster, de verluchtster en de pottenbakker. Neem ook een kijkje bij het werk van onze glazuurders en beeldhouwers die met hout of steen werken!

Een tussendoortje in de Middeleeuwen

Tussen de atelierwinkeltjes van het dorp liggen een aantal restaurantjes waar u tijdens een welverdiende pauze terecht kunt voor een warme of koude maaltijd. Bij La Taverne kunt u proeven van diverse specialiteiten: de préfou uit de Vendée of het tapasplankje van Arthur. Bij L’Estaminet kunt u kiezen uit salades of broodjes voor een maaltijd uit het vuistje!

Reserveer nu