Play
Aperçu
Vallée Fleurie
SOORT ERVARINGEN
Natuur

La Vallée Fleurie

Sous-titre
Kom bijtanken in deze ongerepte natuur en laat u verrassen door de prachtige omgeving.

Midden in het eeuwenoude bos van de Puy du Fou ligt La Vallée Fleurie (de bloemenvallei) waar de eiken, varens, waterplanten en watervalletjes een ware haven van rust vormen. Maak een tussenstop en geniet van de rust van deze groene plek om even bij te komen. Meerdere keren per dag wordt het mistig in de vallei, waardoor de pracht van deze zonnige tuin geleidelijk tevoorschijn komt. U vindt er talloze plantensoorten, wild of gekweekt, exotisch of lokaal.

PUBLIEK
Familie-activiteiten

Een eeuwenoud bos

Vanaf de opening van het park in 1989 is La Vallée Fleurie een ware haven van rust. Dankzij het geduldige en enthousiaste werk van onze tuiniers en tuinarchitecten is deze tuin met beekje een heuse poëtische plek geworden maar ook een bron van verfrissing in de zomer. Rond de waterplassen met watervalletjes is de tuin geleidelijk uitgebreid met nieuwe planten en bloemen, die zelfs de omringende bermen bedekken. Tegenwoordig staan er meer dan 250 variëteiten, veelal vaste planten en de spectaculaire reuzenrabarber die midden in La Vallée Fleurie staat.

La Vallée Fleurie door de seizoenen heen

La Vallée Fleurie is tijdens elk seizoen een bezoekje waard! Laat u in het voorjaar verrassen door de geurende planten en fluitende vogels. In de zomer kunt u schuilen voor de hitte en genieten van het verfrissende water. Geniet in de herfst van de warm gekleurde bladeren in de hoge bomen.

Organisez vos séminaires avec puy du fou congrès