Le Val de la Marienne
Back
Natuur

Le Val de la Marienne

Kom bijtanken in deze ongerepte natuur en laat u verrassen door de prachtige omgeving.
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten

Midden in het eeuwenoude bos van de Puy du Fou ligt Le Val de la Marienne (de bloemenvallei) waar de eiken, varens, waterplanten en watervalletjes een ware haven van rust vormen. Maak een tussenstop en geniet van de rust van deze groene plek om even bij te komen. Meerdere keren per dag wordt het mistig in de vallei, waardoor de pracht van deze zonnige tuin geleidelijk tevoorschijn komt. U vindt er talloze plantensoorten, wild of gekweekt, exotisch of lokaal.

Een eeuwenoud bos

Vanaf de opening van het park in 1989 is Le Val de la Marienne een ware haven van rust. Dankzij het geduldige en enthousiaste werk van onze tuiniers en tuinarchitecten is deze tuin met beekje een heuse poëtische plek geworden maar ook een bron van verfrissing in de zomer. Rond de waterplassen met watervalletjes is de tuin geleidelijk uitgebreid met nieuwe planten en bloemen, die zelfs de omringende bermen bedekken. Tegenwoordig staan er meer dan 250 variëteiten, veelal vaste planten en de spectaculaire reuzenrabarber die midden in Le Val de la Marienne staat.

Le Val de la Marienne door de seizoenen heen

Le Val de la Marienne is tijdens elk seizoen een bezoekje waard! Laat u in het voorjaar verrassen door de geurende planten en fluitende vogels. In de zomer kunt u schuilen voor de hitte en genieten van het verfrissende water. Geniet in de herfst van de warm gekleurde bladeren in de hoge bomen.

Reserveer nu