Overslaan en naar de inhoud gaan
Puy du Fou in 1 dag bezoeken?
Back

Puy du Fou in 1 dag bezoeken?

Een vakantie in Frankrijk, in de buurt van de Loirekastelen of aan de Atlantische kust, is de perfecte gelegenheid om een bezoekje te brengen aan Puy du Fou! 

Het is best mogelijk om in een dagje te ontdekken waarom Fransen zo gek zijn van dit mysterieuze park, en te genieten van een magische ervaring. Maar weet wel dat het te kort is om alles te beleven; want om van alle spektakels, avonturen en dorpjes te profiteren moet minimaal 2 dagen uitgetrokken worden.

Maar met een goed opgesteld programma belooft het "Beste themapark ter wereld" u – gelukkig maar - een onvergetelijk dagje bomvol emoties!

Puy du Fou in 1 dag bezoeken?

Hoe kan ik zoveel mogelijk uit mijn dagje Puy du Fou halen? 

Het is vooral belangrijk om uw bezoek goed voor te bereiden, en een zo efficiënt mogelijke planning te maken. Puy du Fou past dagelijks het programma van zijn spektakels aan naar gelang het weer en het aantal bezoekers. Het dagprogramma is daags tevoren beschikbaar op onze website, of onze app. 's Morgens bij aankomst kunt u een parkplattegrond in het Nederlands halen die er voor u liggen, en de tijden van de hoofdspektakels. Zo kunt u een dagindeling gaan maken door rekening te houden met de tijd die nodig is om van het ene naar het andere spektakel te gaan. Probeer daarbij shows te kiezen die dicht bij elkaar liggen, om geen kostbare tijd te verliezen.

De Puy-du-Fou app bevat ook een gratis realtime-vertaaldienst van alle spektakels in het Nederlands (en 3 andere talen), om de dialogen goed te kunnen volgen.

U kunt ook de programmagenerator gebruiken, die speciaal voor u een dagje zal samenstellen naar gelang de ervaringen die bij u passen. Dit is een unieke reisgenoot, en onmisbaar voor een geslaagde dagtrip.

 

 

Hoe kan ik zoveel mogelijk uit mijn dagje Puy du Fou halen?

Hoe ziet 1 dagje Puy du Fou eruit?

Om snel het park in te kunnen, en te profiteren van de eerste spektakels van de dag raden wij aan om op tijd te zijn, tussen 09.00-9.30 uur. Om alles volop te kunnen beleven, en er een onvergetelijke dag van te maken, kunt u natuurlijk het beste tot sluitingstijd blijven, of tot de nacht valt (in de periode « Noces de Feu »)* om het magische avondspektakel « Noces de Feu » te kunnen meemaken (verkozen tot "Beste Spektakel van 2020"), die bij de ticket inbegrepen is.

Grandioze shows bijwonen, immersieve avonturen beleven, wandelen door de historische dorpjes, een kijkje nemen bij de vakmensen… Het is jammer genoeg niet mogelijk - op slechts een dag - om volop te profiteren van alle verrassingen en ontdekkingen die de 150 hectares van het park biedt. U moet dus de Puy-du-Fou toppers als prioriteit stellen, en bekijken wat u absoluut wilt zien of doen! 

Hoeveel spektakels kunnen er op een dag bekeken worden? 

Wanneer u de tijd wilt hebben om wat rond te lopen om te profiteren van de verschillende sferen die u zullen vervoeren voor een reis door de tijd, raden wij aan om 5 grote spektakels op de dag uit te kiezen.

Hou er rekening mee dat u er het beste kunt zijn als de tribunes opengaan, dus zorg ervoor dat u 30 minuten voor het spektakel begint bij de ingang staat. Om tijd te winnen, en zoveel mogelijk uit deze dag te halen, kunnen bezoekers de «Pass Émotion» reserveren. Dan krijgt u bij de 7 Puy du Fou hoofdspektakels toegang tot de beste plaatsen, en kunt u tot 10 minuten voor het begin van het spektakel nog naar binnen. Deze passen worden beperkt uitgegeven. Het beste is dus om ze tegelijk met uw kaartjes te reserveren.

Hoe ziet 1 dagje Puy du Fou eruit?

Hoe haal ik het meeste uit mijn maaltijden?

Om overdag of 's avonds een hapje te eten in het park is er een brede keuze aan restaurants. Let wel op de typisch Franse openingstijden: van 12.00 tot 14.00 uur voor de lunch, en van 19.00 tot 21.00 uur voor het diner.

Bij haast kunt u gebruik maken van de eetgelegenheden waar meeneemgerechten verkrijgbaar zijn. Een «Click & Collect» optie is beschikbaar in de Puy-du-Fou app. Slim! Zo kunt u een maaltijd bestellen terwijl u in de rij staat te wachten, en ophalen na het spektakel. Een andere oplossing zijn de buffetrestaurants, waar u dankzij een lopend buffet kunt genieten van heerlijke gerechten en een snelle service. Dan kunt u het beste van tevoren reserveren om te profiteren van een interessant tarief (tot 72 uur voor uw komst)

Tot slot voor degene die in bezit zijn van een Puy-du-Fou-dagkaart en graag langer willen blijven, kunnen de verblijfsduur nog voor dat u het park ingaat wijzigen door eerst langs de kaartverkoop te gaan (let op, een geflashte kaart kan niet gewijzigd worden). Dit betoverende dagje uit wordt zo een tijdloze reis!

5 tips om zoveel mogelijk uit uw dagje Puy du Fou te halen

5 tips om zoveel mogelijk uit uw dagje Puy du Fou te halen

  • Download de gratis Puy-du-Fou app om te kunnen profiteren van de realtime-vertaaldienst tijdens de spektakels (vergeet uw oortjes of hoofdtelefoon niet) 
  • Maak van tevoren een programma; hou daarbij rekening met de afstand tussen de verschillende spektakels, en zorg ervoor dat u er 30 minuten voor het begin van elke show bent. U kunt ook de programmagenerator in de app gebruiken.
  • Zorg ervoor dat u er bent als het park opent gaat, tussen 09.00-9.30 uur, om van de eerste spektakels van de dag te kunnen profiteren,
  • Programmeer 5 grote spektakels op de dag, zodat u ook kan profiteren van de sfeer in de historische dorpjes, de natuur en de immersieve shows,
  • Reserveer de «Pass Émotion» om tijd te winnen, en de spektakels op de beste plekken bij te wonen. 
Haut de page