Overslaan en naar de inhoud gaan
Le groupe du Puy du Fou
Back

Onze groep

Sinds 1977 volgt het Puy du Fou een strategie van ontwikkeling van zijn activiteiten die zijn deskundigheid en vitaliteit weerspiegelt. Tweemaal verkozen tot "Best Park in the World" in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en in november 2014 in Orlando (Applause Award). Het is nu het 2e grootste themapark van Frankrijk met 2.300.000 bezoekers in 2019.

Un modèle unique au Puy du Fou

EEN UNIEK MODEL

De Puy du Fou is een groep die hoofdzakelijk bestaat uit een vereniging zonder winstoogmerk en een SAS (vereenvoudigde aandelenvennootschap). De vereniging organiseert de Cinéscénie en is eigenaar van de SAS die het Puy du Fou beheert (60 voorstellingen overdag en 's avonds, 4 dorpjes uit diverse tijdperken, 25 restaurants en 6 themahotels). Dit organisatiemodel is de drijvende kracht achter het succes van het Puy du Fou, omdat de actie van 4 000 vrijwilligers (op de 28 avonden van de Cinéscénie) hier gecombineerd kan worden met het werk van zo'n 2 200 vaste medewerkers en seizoensmedewerkers.

De twee structuren garanderen de toekomst van het park door de financiering van de "Puy du Fou Académie" (een basisschool "kunst & studie", opgericht in 2015) en de "Académie Junior" (een artistiek opleidingscentrum dat in 1998 is opgericht). Ieder  jaar worden hier meer dan 600 jongeren opgeleid op het gebied van toneelkunsten en -technieken.

Tenslotte exporteert de Puy du Fou sinds 2010 zijn artistieke vakmanschap over de hele wereld, om parken en voorstellingen te creëren in navolging van het Franse model. Vandaag de dag heeft de Puy du Fou Internationale projecten over de hele wereld en zijn er al twee creaties ontwikkeld in Nederland en in Groot-Brittannië.

Pas un centime d'argent

GEEN CENT UIT PUBLIEKE MIDDELEN

De Puy du Fou heeft al sinds de oprichting in 1977 geen enkele aandeelhouder en ontvangt ook geen geld van de Franse overheid. Dit avontuur blijft, zowel vandaag de dag als bij de oprichting, een privé-initiatief dat voor 100% uit eigen middelen wordt gefinancierd. De constante investeringsstrategie is zonder twijfel een van de redenen voor het succes van de Puy du Fou®.

Ieder jaar wordt 100% van de winst opnieuw geïnvesteerd in nieuwe projecten. Met meer dan 2,3 miljoen bezoekers is de Puy du Fou uitgegroeid tot het 2e themapark van Frankrijk (na Disneyland Parijs).

Un poumon économique

EEN ECONOMISCHE STIMULANS

IIn 40 jaar tijd heeft de Puy du Fou meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van het park. 95% van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door overwegend lokale, Franse bedrijven. Daarnaast heeft de Puy du Fou een indrukwekkende ontwikkeling van de regionale toeristische sector mogelijk gemaakt.

Volgens een studie van het cabinet ProTourisme (januari 2014) wordt het economische effect voor de regio geschat op 277 miljoen euro/jaar en zijn er 4700 banen gecreëerd dankzij de activiteiten van de Puy du Fou. Een ware economische locomotief!

Nos écoles au Puy du Fou

ONZE SCHOLEN

Onze passie, ervaring en kennisoverdracht staan centraal als het gaat om het succes en het unieke model van de Puy du Fou. Daarom heeft de Puy du Fou al in 1998 zijn eigen scholen voor technische en artistieke opleidingen opgericht.

De Académie Junior telt vandaag de dag 33 opleidingen: kostuums, theater, dans, tekenen, verlichting, decors en accessoires, paardrijden, voltige, fotografie, video, theatertechniek, dierenverzorging, flamenco, enz.

In totaal worden er ieder jaar meer dan 600 jongeren opgeleid. Zij vormen een ware talentenvijver en nemen beetje bij beetje het stokje over van de artiesten en technici van de Puy du Fou.

Haut de page