Overslaan en naar de inhoud gaan
Notre savoir-faire au Puy du Fou
Back

Ons vakmanschap

De Puy du Fou is allereerst een uitzonderlijk artistiek avontuur, maar ook een economisch en menselijk succes.

Wij zijn artiesten en ontwerpers die dagelijks hun passie willen delen met de miljoenen bezoekers uit de hele wereld.  De zoektocht naar schoonheid en esthetiek staat centraal bij alles wat we doen. Net als de beroemde haute couture-modehuizen, beschouwen de teams van de Puy du Fou ieder project als een kunstwerk, waarbij ze zelfs de kleinste details niet vergeten en de allerhoogste eisen stellen om het gewenste uitzonderlijke niveau te bereiken. Dat is de sleutel van het succes van de Puy du Fou!

100% Puy du Fou

100% PUY DU FOU

In de Puy du Fou is ieder project een uniek en origineel kunstwerk. Iedere creatie is het resultaat van minutieuze voorbereiding die wel 3 tot 5 jaar in beslag kan nemen, voordat het werk aan het publiek wordt getoond. Dit is de prijs voor uitmuntendheid, want geen enkel detail wordt aan het toeval overgelaten. Om de artistieke eenheid te bewaren, wordt alles bedacht, gecreëerd en in scène gezet door de teams van de Puy du Fou zelf: van het lege blad tot de talrijke scenario's, het schetsen van decors en kostuums tot het ontwikkelen van de geluidsbanden, machines en speciale effecten.

Iedere voorstelling is allereerst een innoverend artistiek project, hetgeen altijd zwaarder weegt dan technische of marketingtechnische overwegingen. In de Puy du Fou bieden wij de bezoekers niets aan wat ze al leuk vinden, maar iets wat ze zeker leuk zullen gaan vinden! De bezoekers moeten verrast worden door ze mee te nemen naar artistieke plaatsen die ze nog niet kennen. Er wordt geen enkel marktonderzoek gedaan voor we onze toekomstige creaties bepalen. De leden van het artistieke team onder leiding van Philppe de Villiers vertrouwen alleen op hun inspiratie!

70 métiers au Puy du Fou

70 BEROEPEN

In de Puy du Fou werken meer dan 70 beroepen samen om de voorstellingen te realiseren. De scenarioschrijvers, decorateurs, kostuummakers, dresseurs, stuntmannen, technici, tuinmannen enz... stellen hun gezamenlijke vakmanschap en competenties in dienst van de nieuwe creaties.

Vandaag de dag kan de Puy du Fou bogen op een scala van experts, allen zeer ervaren en befaamd in hun domein. Zij bedenken, ontwikkelen, creëren, regisseren en produceren iedere nieuwe creatie van A tot Z. Onze specialisten zijn in de Puy du Fou opgeleid en brengen onze verhalen tot leven, waarbij ze de meest onwaarschijnlijke uitdagingen mogelijk maken. Er bestaat geen enkele catalogus ter wereld waarin je een voortbewegende donjon van 18 meter hoog vindt, of een Vikingenboot van 20 meter lang die uit het water omhoog komt, 50 gedresseerde paarden die 3 keer per dag tijdens de wedstrijd van Ben Hur live de strijdwagens voorttrekken, of een theaterzaal met een tribune die 360° kan draaien... Al deze krachttoeren worden in de Puy du Fou dagelijks uitgevoerd, dankzij het talent van de mannen en vrouwen die het beste van zichzelf geven om iedere droom te kunnen verwezenlijken.

Une reconnaissance mondiale

WERELDWIJDE ERKENNING

Deze creativiteit en artistieke kwaliteit werden al beloond door de meest prestigieuze prijzen ter wereld, in Los Angeles en in Orlando. Tegenwoordig willen talrijke landen meer weten over ons vakmanschap, om in het eigen land parken en voorstellingen te ontwikkelen naar het model van de Puy du Fou.

Haut de page