Overslaan en naar de inhoud gaan
De nr. 1 van Franse attractieparken
Back

De nr. 1 van Franse attractieparken

Misschien bent u een van de miljoenen bezoekers die ieder jaar de attractieparken en themaparken afgaat, om met het gezin of kennissen te genieten van het topamusement dat er geboden wordt?

Puy du Fou en de andere attractieparken in Frankrijk

Met een omzet van 3 miljard, 500 ondernemingen en meer dan 50 000 werknemers vormen de recreatieverblijven een blijvende, rijke diversiteit in Frankrijk. SNELAC (Nationale vakorganisatie voor Recreatie-, Attractie- en Culturele parken) is er maar wat trots op: zijn activiteitensector is een ware droomfabriek voor zijn 63 miljoen bezoekers.

De attractieparken, themaparken, recreatieparken, water- of dierenparken zijn uitgegroeid tot een maatschappelijk fenomeen, waar ieder jaar weer grote inspanningen geleverd worden om te investeren in nieuwe voorstellingen, nieuwe activiteiten, nieuwe

totaalbelevingen om de aantrekkingskracht van hun aanbod te versterken. Daarnaast worden ook hotels ontwikkeld, die steeds meer deel uitmaken van de gehele activiteit, en van deze entertainmentgebieden een bestemming op zich maken.

In 2020 bijvoorbeeld investeerde Puy du Fou 62 miljoen euro in al zijn projecten, waaronder de creatie van een nieuwe avondvoorstelling «Les Noces de Feu», een nieuw themahotel «Le Grand Siècle», en een congrescentrum «Le Théâtre Molière», een oppervlak van 3500 m² geheel gewijd aan zakelijk toerisme.

 

Klassement: top 10 van de attractie- en recreatieparken in Frankrijk

En dan de tevredenheid: wat zeggen de internetgebruikers?

Op TripAdvisor spreken de reviews van onze bezoekers voor zich! Met een gemiddeld cijfer van 4,5/5 staat Puy du Fou bovenaan in het attractieparken-klassement wat betreft tevredenheid. In 2022 heeft Puy du Fou dankzij deze uitmuntende resultaten zelfs de “Traveller’s choice” veroverd.

KlassementPark TypeNaam
1ThemaparkenPuy du Fou
2AttractieparkenDisneyland Paris
3AttractieparkenWalt Disney Studios
4ThemaparkenParc Astérix
5AttractieparkenLe Pal
6ThemaparkenFraispertuis City
7AttractieparkenNigloland
8AttractieparkenLe Château des Enigmes de Pons
9DierenparkenLegendia Parc
10AttractieparkenFuturoscope

 Wat zeggen de internetgebruikers?

« Everyone MUST at some time in their life go to the Puy du Fou. It's absolutely fabulous.
If you're visiting or passing through the Vendee region of France, take time out and go. We can't recommend it enough.
Also the night time show La Cinescenie is incredible. We have see both many times and it still blows us away. »
Sue D – 08/2020

« Why is this place not known worldwide? Nothing less than gob smacking. It is so good that I can't give it justice. Value for money 11/10. Kids, adults love it. Wow factor 11/10. »
Seen_my_T_shirt – 08/2020

Wat betreft bezoekersaantallen

En ook wat het aantal bezoekers betreft telt Puy du Fou mee! Met meer dan 2,3 miljoen reizigers in 2019, is dit het op één na meest bezochte park in Frankrijk.

KlassementPark TypeNaam
1AttractieparkenDisneyland Paris
2ThemaparkenPuy du Fou
3ThemaparkenParc Astérix
4ThemaparkenFuturoscope
5RecreatieparkenJardin d'acclimatation
6RecreatieparkenZooParc de Beauval
7ThemaparkenMarineland
8AttractieparkenNigloland
9AttractieparkenLe Pal
10AttractieparkenWalibi Rhônes-Alpes

Hoe is Puy du Fou te bereiken?

Puy du Fou ligt in Vendée, op slechts 2u30 va Parijs en de meeste grote steden in Frankrijk. Een pendeldienst verbindt Puy du Fou met het TGV-station van Angers, of het vliegveld van Nantes Atlantique – alleen op reservering. Klik hier voor meer informatie.

We gaan de wereld veroveren!

Bekroond met 9 internationale prijzen in slechts 7 jaar, is Puy du Fou wereldwijd uitgegroeid tot een referentie op gebied van voorstellingen en themaparken. Met meer dan 2,3 miljoen bezoekers in 2022, is Puy du Fou meer dan een attractiepark dankzij het sterke model, uniek in Frankrijk; ook dit jaar bewijst hij zich weer als ware topattractie op nationaal niveau.

Voor het 3e opeenvolgende jaar verkozen tot «Kampioen alle categorieën» in de lijst van beste merken van Frankrijk (onderzoek Capital/Statista), bevestigd Puy du Fou nog maar eens zijn opmerkelijke populaire succes; het resultaat van een gedurfde creatiestrategie dat het geheel uniek maakt.

Na meerdere succesvolle internationale ervaringen, is er een nieuw tijdperk aangebroken met de creatie van “Puy du Fou España” in Toledo, historische hoofdstad van Spanje. Sinds 30 augustus 2019 presenteert Puy du Fou «El Sueño de Toledo», de grootste voorstelling in Spanje om 1500 jaar Spaanse geschiedenis opnieuw te beleven. In de lente van 2021, zal een park van 30 hectares midden in de natuur toegankelijk zijn voor bezoekers, met 4 grootse dagvoorstellingen, en 3 dorpen voor een reis door de tijd.

Na Spanje is Puy du Fou alweer een volgend internationaal project in China aan het voorbereiden, en in de rest van de wereld zodat ieder continent zijn “Puy du Fou” krijgt.

Al meer dan 45 jaar laat Puy du Fou een unieke stem horen in de amusementswereld. De universele taal die hij uitgevonden heeft kent een groeiend succes dankzij de emoties die hij losmaakt, en het hart van de bezoekers weet te raken.

Na de filmkunst, kunnen de creaties uitgevonden door Puy du Fou beschouwd worden als een kunstvorm op zich; dat wil zeggen, een nieuwe manier om de geschiedenis te vertellen en in scene te zetten die het hart weet te raken, en als een universele wind verspreiden in alle culturen

 

Haut de page