Overslaan en naar de inhoud gaan
Où se trouve le Puy du fou ?
Back

Hoe is Puy du Fou te bereiken?

Puy du Fou is heel gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein of zelfs het vliegtuig. Snelwegen, treinstations of luchthavens; het park is opmerkelijk goed bereikbaar vanuit de grootste steden in Frankrijk en Europa. Nog nooit was een reis door de tijd zo makkelijk te organiseren! Puy du Fou is veel meer dan een themapark; want behalve de betoverende spektakels kunt u zich weer opladen in de omringende natuur. Een topbestemming niet ver van de Atlantische kust, de wijngaarden en statige Loirekastelen.

Le Puy du Fou proche de la côte atlantique

Puy du Fou heeft een ideale ligging in West-Frankrijk: op 1 uur van de Atlantische kust en van Nantes

Vaak geciteerd als favoriet theaterpark van de Fransen, en regelmatig onderscheiden als beste themapark op internationaal niveau, trekt Puy du Fou elk jaar weer meer bezoekers naar Vendée. Dit grote meermaals bekroonde park is goed bereikbaar dankzij de ligging in het Franse gebied Grand Ouest, ten zuiden van Bretagne tussen de Atlantische kust en de Loirekastelen.

Op slechts 1 uur van Nantes, 6destad van Frankrijk, en op minder dan 60 minuten van de Atlantische kust is Puy du Fou een toeristische topbestemming die absoluut een bezoekje waard is. Grootse spektakels, betoverende decors, magische animaties, originele activiteiten: bereidt u zich maar voor op een unieke ervaring. Belangrijke etappe of vakantiebestemming; welke route u ook kiest, u zal zien dat alle wegen naar Puy du Fou leiden!

Puy du Fou een stukje groen omringd door coulisselandschap, midden in Vendée.

Een verblijf in Puy du Fou is ook de gelegenheid om te profiteren van een rustgevend landelijk kader. Het favoriete park van de Fransen wordt omringd door een eeuwenoud bos van 200 hectares; een vredig oord midden in de natuur. Hier bent u er helemaal even uit in een vredige bubbel, ver van de drukte van de stad. Met zijn ligging in het hart van het Vendée-coulisselandschap en zijn glooiende landschappen, waar blauwe rivieren kronkelen door groene heuvels, biedt Puy du Fou de reizigers een ongekende ervaring. Met het gezin, vrienden of zelfs met z'n tweetjes is een reis tot hier de gelegenheid om samen authentieke momenten te delen, te profiteren van de vele activiteiten in de buitenlucht, en te genieten in een unieke omgeving. Puy du Fou heeft een groot voordeel: het is een theaterpark omringd door een charmant landschap, in de buurt van grote Franse metropolen; en opmerkelijk goed bereikbaar vanuit heel Frankrijk, België en Nederland!

Le Puy du Fou au coeur du bocage vendéen
Séjourner au Puy du Fou pour découvrir les châteaux de la Loire

Midden in de driehoek Nantes, Angers, La Rochelle kunt u van een verblijf in Puy du Fou profiteren om een bezoekje te brengen aan de Loirekastelen, de Bordeaux-wijngaarden of de Atlantische kust.

U ziet misschien een paar daagjes Puy du Fou als mooie gelegenheid om de regio te bezoeken, of omgekeerd, of onze overweldigende spektakels op uw lijstje hebben staan tijdens een vakantie in Frankrijk. Een ding is zeker: u zult vallen voor de charmes van alle toeristische pareltjes en juweeltjes in deze prachtige bestemming in het westen van Frankrijk! Puy du Fou bevindt zich in de buurt van enkele toplocaties. Wie heeft er nou nog nooit gehoord van de Loire en zijn kastelen, de wijngaard, waarvan een deel van de vallei ook nog eens Unesco-werelderfgoed is? Wist u dat de Atlantische kust van Zuid-Bretagne tot het eiland l’île de Ré, meer dan 500 km lang is, met beroemde badplaatsen als La Baule, Les Sables d’Olonne, Saint-Jean-de-Monts , met niet te vergeten de pareltjes van Vendée, de twee eilanden Noirmoutier en l’île d’Yeu? Mocht u La Rochelle nog niet kennen, dan zult u zeker vallen voor zijn historische haven, de schilderachtige straatjes, of zijn aquarium met meer dan 600 verschillende soorten. Andere mogelijkheid: combineer culturele bezoekjes naar Nantes of Angers, landelijke tochtjes wandelen of fietsen door het Poitou Moeras met een tijdloze reis in de nummer 1 onder de themaparken… In Puy du Fou komt iedereen aan zijn trekken, en is vaak maar 1 uur van al deze bezienswaardigheden!

Voor een reis zonder files is Puy du Fou eenvoudig bereikbaar met het vliegtuig, trein, of anders met de auto via de A87

Puy du Fou is goed bereikbaar met de auto, via de sneweg A 87, op slechts enkele minuten van afslag 28, route die vaak genomen wordt vanuit Parijs, Lille, Brussel of Amsterdam.

Vanaf de Belgische grens is het via Parijs ongeveer 6 uur rijden tot het favoriete park van de Fransen.

Mocht u liever vliegen, dan is het vliegveld Nantes Atlantique Airport op minder dan 60 minuten van Puy du Fou. Er zijn ook regelmatig vluchten vanuit Bruxelles-Charleroi, Lille en Amsterdam. Eenmaal geland kunt u een auto huren, of profiteren van een privé-shuttle (op reservering) om binnen 1 uur bij de ingang van het park te staan, en uw reis door de tijd te beginnen.

Mocht u met de trein komen, raden wij u aan uit te stappen bij het TGV treinstation van Angers Saint-Laud, en te profiteren van de Puy-du-Fou pendeldienst die u naar het park brengt. Drie ritjes van een uur, tussen het treinstation en de ingangen van de hotels of het park zijn dagelijks geprogrammeerd (op reservering).

Vanuit het station van Angers brengt een rechtstreekse verbinding u in 1½ uur naar Montparnasse in Parijs, of in 3½ uur naar Lille-Europe.

Puy du Fou was nog nooit zo snel en goed bereikbaar… Dus u heeft geen excuses meer om te komen reizen door de tijd in het «Beste Themapark ter Wereld»!

Haut de page