Tips & Diensten

Bekijk onze selectie tips en diensten om uw ervaring in de Puy du Fou zo goed mogelijk voor te bereiden.
Filters
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
La Colporteuse

Om uw reizen in de Puy du Fou te vergemakkelijken, staat een treintje genaamd "Colporteuse" tot uw beschikking. Personen met een handicap hebben voorrang bij het gebruik van deze dienst. Dit treintje stopt ongeveer elke 20 tot 30 minuten in de verschillende stations van Puy du Fou. Houd er rekening mee dat elektrische rolstoelen en kinderwagens geen gebruik kunnen maken van deze service.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Shuttlebus Cinéscénie

Op de avonden van de Cinéscénie biedt de Puy du Fou aan alle mindervaliden een gratis shuttlebusdienst aan die hen van de parkeerplaats naar de tribunes van de voorstelling brengt. Op deze manier kunt u in alle rust genieten van uw avond!

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Gehandicaptenparkeerplaats

Dicht bij de ingangen van het Puy du Fou bevindt zich een parkeerplaats die alleen bestemd is voor mensen met een beperking, toegankelijk op vertoon van een invalidenkaart. Om hier gebruik van te maken, hoeft u zich alleen te melden bij aankomst op de parkeerplaats.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Rolstoelen

U kunt bij ons handmatige rolstoelen huren (€ 9,-/dag) en elektrische rolstoelen (€ 25,-/dag). Wij verzoeken de houders van een invalidenkaart vriendelijk om contact met ons op te nemen. Beide diensten zijn ter plaatse (in de ruimte “SERVICES”, bij de ingangen van het Puy du Fou, achter de ticketcontrole) en na reservering aanwezig, zolang onze voorraad strekt. Reservering aanbevolen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
De lanen van het Puy du Fou

Sommige paden van de Puy du Fou hebben aanzienlijke hellingen en worden daarom niet aanbevolen voor mensen in een rolstoel of met beperkte mobiliteit. U kunt hier de "Toegankelijkheidsgids" met de aanbevolen paden downloaden. Deze gids is ook voor u beschikbaar in het gedeelte "INFORMATIE" bij de ingangen van de Puy du Fou.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Geleidehonden

We raden u aan om ons reserveringsteam vóór uw bezoek telefonisch op de hoogte te stellen op +33 2 21 67 55 00 (lijn die uitsluitend bestemd is voor mensen met een handicap) om uw toegang te vergemakkelijken.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen dankzij onze mobiele app gratis gebruik maken van audiodescriptie voor alle grote voorstellingen van het Puy du Fou en de Cinécénie.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang Voorstellingen - Doven en slechthorenden

Om het onthaal van slechthorenden te vergemakkelijken, heeft Puy du Fou voor ringleidingen voor slechthorenden gezorgd. Die bevinden zich aan de ingangen van het Puy du Fou (aan de ruimtes “INFORMATION”, “BILLETTERIE” en “SERVICES”) en bij de receptie van onze hotels. Wij raden doven en slechthorenden aan om een beschrijving met afbeeldingen van onze voorstellingen mee te nemen. Deze vindt u in de ruimte “INFORMATION” bij de ingangen van het Puy du Fou. Het is ook verkrijgbaar bij onze presentatoren van de shows Lovers of Verdun en Mystery of La Pérouse.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheidsgids

De Toegankelijkheidsgids is een aanvulling op de Bezoekersgids en vermeldt de diensten en voorzieningen die worden aangeboden om de het bezoek van mensen met een beperking nog beter te laten verlopen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang tot de dorpen van vroeger

Het Dorpje uit 1900: alle winkeltjes van het Dorpje 1900 zijn toegankelijk voor mensen met een beperking Het 18e-eeuwse Dorp: U kunt makkelijk circuleren in het 18e-eeuwse Dorp, maar de toegang tot de huizen van sommige ambachtslieden kan lastig zijn. De Middeleeuwse Stad: de stad is moeilijk toegankelijk, vanwege de steile hellingen. Wij raden u aan om de witte route te volgen die op de plattegrond staat aangegeven (blz. 9 van de toegankelijkheidsgids (url)) of om gebruik te maken van de treintjes La Colporteuse. Aanbevolen halte: Het Vikingenstation Het Fort uit het jaar duizend: wij raden u aan om het fort te betreden via de ingangen dicht bij de eetgelegenheid le Fort de l'An Mil "M", zo vermijdt u de steilste hellingen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de hotels

Alle hotels van Puy du Fou beschikken over aangepaste kamers voor personen met beperkte mobiliteit. Om een van deze kamers te reserveren, dient u telefonisch contact op te nemen met ons Reserveringsteam op +33 2 21 67 55 00 (lijn uitsluitend bestemd voor mindervaliden). Om de ontvangst van slechthorenden te vergemakkelijken, is de Puy du Fou uitgerust met magnetische lussen bij de receptie van het hotel.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Pass 'Accessibilité'

Om u tijdens uw bezoek snel te kunnen identificeren bij onze teams en gebruik te kunnen maken van de speciale toegangen voor gehandicapten bij al onze belangrijke voorstellingen, verstrekt het Puy du Fou een speciale pas, de "Pass Accessibilité". Deze Pass Accessibilité is verkrijgbaar bij de ingangen van het Puy du Fou (ruimte “INFORMATION”) of bij de ingang van het Cité Nocturne (informatie bij de ontvangst van de hotels van Cité Nocturne) en dit uitsluitend op vertoon van bewijs (invalidenpas, certificaat). Deze individuele, nominatieve en gedateerde kaart garandeert echter in geen geval uw plaatsen voor de gekozen voorstellingen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Tips
Speciale tarieven voor gehandicapten

Wij bieden speciale tarieven voor mensen met een beperking, op vertoon van een geldig attest, kijk hier voor meer informatie. Om van deze tarieven te kunnen profiteren, kunt u telefonisch contact opnemen met ons reserveringsteam op +33 2 21 67 55 00 (speciale lijn voor gehandicapten).

Dieren
Dieren
Tips
Green Globe Certification

De Puy du Fou is de eerste van de 15 grootste Franse toeristische trekpleisters die het duurzaamheidscertificaat Green Globe heeft ontvangen, dat speciaal in het leven is geroepen voor de reis- en toeristensector. De Puy du Fou toont hiermee dat het park bereid is om zijn bezoekers te wijzen op het belang van milieubescherming en om zich te ontwikkelen met inachtneming van de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: milieu, economie en sociale aspecten. Meer Informatie: "Onze beloftes"

Dieren
Diensten
Het Hondenpension

Huisdieren zijn niet toegestaan in de Puy du Fou. Er is een Canine Pension opgericht om hen te verwelkomen. Alleen honden die getatoeëerd of gechipt zijn en alle verplichte inentingen hebben, worden toegelaten. Het is verplicht vooraf te reserveren bij ons Reserveringsteam op +33 (0) 820 09 10 10 (0,12€/min vanaf een vaste lijn), onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Ons Canine Pension zet zich uiteraard in voor het welzijn van dieren in al hun vormen, net als de zorg die wordt besteed aan de 1.500 dieren in de Puy du Fou.

Inlichtingenblad pensionstalling 2022

cgv
Verkoopvoorwaarden
Tips
Algemene dienstverleningsvoorwaarden

Klik hier om de algemene dienstverleningsvoorwaarden van de Puy du Fou te bekijken en te downloaden

Als gevolg van talrijke oplichtingspraktijken bij de verkoop van tickets die gekocht werden via advertenties of veilingen, raden wij u aan om uw tickets alleen te kopen op onze website www.puydufou.com of bij geautoriseerde wederverkopers. De toegang voor klanten met tickets die niet bij Le Puy du Fou of haar erkende wederverkopers gekocht werden, kan geweigerd worden.

Alle klachten moeten aan de klantenservice van Le Puy du Fou worden gericht volgens de procedure die is aangegeven in de verkoopvoorwaarden. Alle klanten kunnen gratis gebruik maken van een bemiddelingsprocedure via de Médiateur du Tourisme et du Voyage (Toerisme- en Reisbemiddelaar) en dit volgens de voorwaarden die op de website www.mtv.travel/ zijn bepaald. Dit kan binnen zestig (60) dagen na de aanhangigmaking bij de Verkoper en binnen een maximale termijn van een jaar vanaf de schriftelijke klacht die aan de Verkoper is overgemaakt.

Verkoopvoorwaarden
Diensten
Annuleringsverzekering

Kies voor meer gemoedsrust de annulerings- en onderbrekingsverzekering aangeboden door Puy du Fou, geldig voor alle geboekte diensten: tickets, verblijven, restaurants... (exclusief hondenpension). Belangrijkste incidenten die worden gedekt: algemene stakingen van het openbaar vervoer, diefstal van tickets, ziekte en ongelukken... Bekijk de volledige voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Optimaliseer uw bezoek
Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Kluisjesverhuur

Puy du Fou biedt een selfservice lockerservice bij de ingangen van Puy du Fou, om uw eigendommen en persoonlijke bezittingen in alle veiligheid te deponeren. Vooraf reserveren is niet nodig. Deze service kost vanaf € 6,50 voor kleine volumes.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Mobiele app Puy du Fou

Download gratis de mobiele app Puy du Fou, beschikbaar via de App Store en Google Play. Deze app kunt u gebruiken als aanvulling op de bezoekersgids die dagelijks bij de ingang van het Puy du Fou wordt verstrekt, om uw bezoek aan de Puy du Fou zo goed mogelijk te organiseren. Voor buitenlandse bezoekers is er de mogelijkheid tijdens onze grootste voorstellingen een gesproken versie in Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Russisch. Klik hier voor meer informatie.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Vertalingen van onze shows

Als u een smartphone hebt, krijgt u gratis een gelijktijdige vertaling van de hoofdshows van het Puy du Fou (Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Russisch) met onze mobiele applicatie "Puy du Fou", beschikbaar in de App Store en op Google Play. Vergeet niet om uw hoofdtelefoon mee te nemen.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Gratis WiFi in de Puy du Fou

Blijf verbonden! Profiteer van de gratis WiFi-verbinding in al onze hotels, bij de Cinéscénie, aan de ingangen van het Puy du Fou en op de tribunes van de voorstellingen met de nummers 1 t/m 7. Daarvoor hoeft u alleen maar verbinding te maken met WiFi PUYDUFOU, uw e-mailadres in te voeren en de algemene verkoopvoorwaarden te accepteren.

Optimaliseer uw bezoek
Tips
De Pass Émotion

Dankzij de Pass Émotion kunt u voor €21,- extra per dag en per persoon optimaal profiteren van uw bezoek aan het Puy du Fou (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen). Zo kunt u genieten van een gereserveerde plaats op de tribunes van de 7 grote voorstellingen van het Puy du Fou tot 10 minuten voorafgaand aan de voorstellingen. Wij raden u aan om deze toeslag tegelijkertijd met uw entreebewijzen of verblijf te reserveren, via onze website of telefonisch via + 33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Kinderen
Kinderen
Tips
Begeleiding van minderjarigen

Minderjarigen moeten verplicht worden begeleid door een volwassene. Zo niet, dan kan hen de toegang tot het Puy du Fou voorstellingen en de activiteiten worden geweigerd. Een minderjarige mag het park ook niet verlaten zonder begeleiding van een volwassene.

Kinderen
Diensten
Schoolreisjes naar de Puy du Fou

In het kader van een bezoek aan het Puy du Fou, kunnen de leerlingen hun kennis en vaardigheden gebruiken die zij tijdens de lessen hebben geleerd. De voorstellingen, de dorpjes uit vroegere tijden, de 55 hectare natuur en de meer dan 1500 dieren in het Puy du Fou nemen de kinderen en hun docenten mee op een grote, pedagogische reis. Bezoeken door een school moeten verplicht worden begeleid door volwassenen zo lang de leerlingen in het park aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht in de rubriek Jeugd- en Schoolgroepen.

Kinderen
Tips
Informatie over de voorstellingen met betrekking tot kinderen

De voorstellingen "Les Amoureux de Verdun", "Le Premier Royaume", "Le Signe du Triomphe" en "Le Dernier Panache" kunnen sterke emoties oproepen en de realistische, spectaculaire vertolking kan een sterke indruk maken op onze jongste bezoekers (en op personen met engtevrees).

Kinderen
Diensten
Verhuur van wandelwagens

Bij de ingangen van het Puy du Fou (ruimte “SERVICES”, achter de ticketcontrole) biedt de Puy du Fou de verhuur van wandelwagentjes aan. Deze dienst is betalend (9 euro/dag), onder voorbehoud van beschikbaarheid. Via ons reserveringsteam kunt u gelijktijdig met uw tickets of uw verblijf ook uw wandelwagen reserveren, telefonisch via + 33 (0).820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Kinderen
Diensten
Verschoningstafels

De Puy du Fou stelt in het hele park talrijke verschoningstafels tot uw beschikking.

Kinderen
Diensten
Weenect Kids - Puy du Fou

Puy du Fou biedt de verhuur van "Weenect Kids" geolocatiebakens aan: een applicatie die beschikbaar is in de Apple Store en Google Play stelt u in staat uw kinderen altijd in de gaten te houden tijdens uw bezoek aan Puy du Fou (huur € 8 per dag en per kind, zolang de voorraad strekt). Alleen voor smartphonehouders met internettoegang.

Praktische informatie
Praktische informatie
Diensten
Toegang tot de voorstellingen van het Puy du Fou

Voor uw comfort en om zeker te zijn van een plaats, raden wij u aan om ongeveer 30 minuten voor aanvang van iedere voorstelling aanwezig te zijn. De tijden vindt u in de Bezoekersgids van die dag.

Praktische informatie
Tips
Verboden artikelen

Het is uitdrukkelijk verboden om tijdens uw bezoek aan Puy du Fou wapens (ongeacht het type) of gevaarlijke of verboden voorwerpen en producten mee te nemen (alle voorwerpen met snijdende randen, stanleymessen, bommen, explosieven, scharen, spuitbussen / gasflessen), evenals drugs en alcoholische dranken. Wij adviseren u om zo weinig mogelijk persoonlijke spullen, tassen en bagage mee te nemen om zo snel mogelijk het Puy du Fou te betreden. U mag het park gedurende de dag tijdelijk verlaten.

Praktische informatie
Diensten
Hulppost

Verspreid over het gehele park van de Puy du Fou vindt u hulpverleners, verplegers en artsen. U kan ook naar onze ziekenboeg tussen het restaurant “L’Orangerie” en de voorstelling “Mousquetaire de Richelieu”, of, op de avonden van de voorstellingen, naar de hulppost achter de tribunes van de Cinéscénie. Voor speciale aanvragen zoals het bewaren van medicijnen in een koelkast of de levering van speciale medische apparatuur, kunt u voor uw bezoek contact opnemen met +33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12 €/min vanaf een vast toestel).

Praktische informatie
Tips
Verkleed naar de Puy du Fou komen

Wegens veiligheidsredenen is het uitdrukkelijk verboden om verkleed of gekostumeerd naar het Puy du Fou te komen. De leden van ons ontvangstteam zijn dan helaas verplicht u de toegang tot het park te ontzeggen of om u te vragen u te verkleden voordat u het park betreedt.

Praktische informatie
Diensten
De winkeltjes van de Puy du Fou

Voor al uw aankopen en souvenirs kunt u terecht in de winkeltjes van het Dorpje uit 1900. Speelgoed, kostuums, dvd's, decoratieartikelen...profiteer van de talrijke afgeleide producten en must haves van de Puy du Fou, zodat u nog lang kunt nagenieten van alle grote avonturen. U kunt ook op ieder gewenst moment kiezen uit het grote aanbod artikelen in onze online boetiek.

Praktische informatie
Tips
Arrangement 'Coupon Restauration'

Voor snacks en snacks bieden onze fastfoodrestaurants de hele dag door verschillende formules (salades, sandwiches, enz.). Geaccepteerd in alle horecazaken, kan de "Coupon-Restauration" worden gebruikt als een vorm van betaling. We bieden drie verschillende waarden: 12€, 15€ of 20€. De reservering is verplicht en de coupon is vooraf betaalbaar. De "Coupon-Restauratie" is niet gedateerd (geldig voor het seizoen 2022) en kan in verschillende termijnen worden gebruikt (eenheidswaarden: €5, €4 of €3). Verandering wordt niet gegeven. Neem voor alle reserveringen contact op met ons reserveringsteam op +33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vaste lijn).

Praktische informatie
Diensten
Cadeaucheques

Om uw tickets, restaurants of uw verblijf in de Puy du Fou te betalen, kunt u gebruik maken van ANCV-cheques of van bepaalde cheques van Kadéos, Cadhoc of Tir Groupé. Voor deze betaalwijze dient u ten minste 15 dagen voor de datum van uw bezoek telefonisch te reserveren via + 33 0 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Deze cheques moeten voorzien zijn van de naam en het adres van de gebruikers en de geldigheidsdatum mag niet worden overschreden.

Praktische informatie
Tips
Aanvangstijden Cinéscénie

"La Cinéscénie" begint om 22.30 uur in juni/juli en om 22.00 uur in augustus/september. Er wordt verzocht om 1 uur voor aanvang van de show aanwezig te zijn. De voorstelling duurt 1u40. Voor uw comfort adviseren wij u warme kleding mee te nemen.

Praktische informatie
Diensten
CD Cinéscénie

Om de muziek van onze avondvoorstelling "La Cinéscénie" (opnieuw) te beluisteren, kunt u naar onze online boetiek surfen of tijdens uw bezoek naar de winkeltjes in het Dorpje uit 1900 gaan. 

Praktische informatie
Tips
Openingstijden van het Puy du Fou

De deuren van het Puy du Fou gaan al vanaf 9.30 uur open. In de gele periode is het Puy du Fou geopend van 9.30 tot 19.00 uur en in de groene periode van 9.30 tot 22.30 uur (inclusief de avondvoorstelling "Les Noces de Feu"). Tijdens de blauwe periode (met de nachtshow "La Cinéscénie") is het Parc geopend van 9.30 tot 21.00 uur.

Praktische informatie
Diensten
Fotografen van de Puy du Fou

Vereeuwig uw bezoek! Tijdens uw bezoek komt u de hele dag onze fotografen tegen in Le Bourg 1900, La Cité Médiévale en Le Fort de l'An Mil.

Praktische informatie
Diensten
Cadeaukaart Puy du Fou

Met de cadeaukaart biedt u Puy du Fou op een eenvoudige en praktische manier aan. Kies uw geschenk uit het aanbod van Puy du Fou-tickets en -verblijven. Neem nu contact op met ons reserveringsteam op +33 820 09 10 10 (0,12 €/min - vanaf een vaste lijn) om uw cadeaukaart te bestellen en meer te weten te komen over alle gebruiksvoorwaarden.

Praktische informatie
Diensten
De jaarpassen van de Puy du Fou

Wordt jaarpashouder en lid van de grote familie van de Puy du Fou en profiteer het hele seizoen door van diensten en exclusieve voordelen. Zie voor meer informatie de pagina gewijd aan Jaarpassen.

Praktische informatie
Tips
Reserveren

U kunt plaatsen voor het Puy du Fou en "La Cinéscénie" reserveren via onze website of telefonisch via + 33 (0)820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Voor speciale aanvragen (diensten, speciale tarieven...), verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met ons reserveringsteam.  

Praktische informatie
Tips
Tarieven voor Groepen en OR

Er zijn specifieke tarieven voor groepen (meer dan 20 personen) en sociaal-economische comités (CSE). Voor meer informatie nodigen we u uit om verbinding te maken met de ruimte die is gewijd aan groepen of CSE's.

Praktische informatie
Diensten
Toiletten in het Puy du Fou

In het Puy du Fou zijn talrijke sanitairblokken te vinden. Deze zijn tevens geschikt voor mensen met een beperking. 

Praktische informatie
Tips
Wees slim en profiteer van de maaltijdkortingen!

Bespaar tot 20%,- door uw maaltijd vooraf te reserveren bij een groot aantal restaurants: "La Table des Ambassadeurs", "Les Deux Couronnes", "L'Atrium", "Le Banquet de Mérovée", "La Mijoterie du Roy Henry", "Le Café de la Madelon", "Le Relais de Poste", "L'Orangerie", "Le Bistrot", "L'Echansonnerie" en "Le Rendez-vous des Ventres Faims", afhankelijk van de openingsdatums.

Praktische informatie
Tips
Veiligheid in de Puy du Fou

De Puy du Fou werkt samen met de bevoegde autoriteiten om alle benodigde voorzorgsmaatregelen en controles uit te voeren teneinde de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. Sinds 2015 zijn de veiligheidsmaatregelen van de Puy du Fou in grote mate verscherpt. Wij werken nauw samen met de Prefectuur, het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en met de Gendarmerie Nationale, zodat onze teams kunnen rekenen op permanente politieversterking. De bezoekers van de Puy du Fou kunnen vertrouwen op de waakzaamheid van onze teams en de aanzienlijk verscherpte veiligheidsmaatregelen, die hen een veilig en zorgeloos verblijf in de Puy du Fou garanderen.

Praktische informatie
Tips
Programma van de voorstellingen

De teams van de Puy du Fou passen zich iedere dag aan aan het aantal verwachte bezoekers van die dag. Om uw bezoek voor te bereiden, kunt u de dag voor uw bezoek vanaf 17.30 uur het voorstellingenprogramma downloaden via de homepage van onze website. Iedere dag kunt u in de App van de Puy du Fou en de Bezoekersgids - die u bij de ingangen van het Puy du Fou wordt overhandigd - de aanvangstijden van iedere voorstelling bekijken en veel praktische informatie vinden. 

Praktische informatie
Diensten
Heeft u iets verloren tijdens uw bezoek?

objetstrouves@puydufou.com

Stuur ons een e-mail met de volgende informatie:

  • Een beschrijving van het voorwerp
  • Geef aan op welke dag en waar u het bent kwijtgeraakt
  • uw gegevens (adres, e-mailadres en telefoonnummer)

Vermeld ook het hotel en het kamernummer als u in een van onze hotels heeft overnacht.

 

De Hotels van de Puy du Fou
De Hotels van de Puy du Fou
Diensten
Accommodatie in de Puy du Fou

In de Puy du Fou kunt u in één van de 6 themahotels van de Cité Nocturne verblijven. Beslis in welke eeuw u wilt overnachten en bekijk direct onze hotels. Bekijk ook de tarieven van onze verblijven in de rubriek Openingskalender & Tarieven.

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Hotels - Soorten kamers

De klassieke kamers van de Puy du Fou hotels zijn geschikt voor maximaal 5 personen (waarvan minstens 1 volwassene), met uitzondering van de "Villa Gallo-Romaine" en de "Grand Siècle" (die geschikt is voor maximaal 4 personen) - waarvan minstens 1 volwassene, met de volgende indeling: 1 tweepersoonsbed (160x200), 2 stapelbedden (90x190).

Voor doven en slechthorenden zijn er trillende hoofdkussens beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).
Voor blinden en slechtzienden zijn er afstandsbedieningen met grote toetsen beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Openingstijden van de hotels

De recepties van onze hotels zijn 24 uur per dag geopend, op alle openingsdagen. De kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur en dienen op de dag van vertrek voor 11.00 uur te zijn verlaten.

Weerbericht
Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het erg warm is

Als de temperatuur stijgt, is het belangrijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, maar ons eeuwenoude bos is een geweldig pluspunt als u op zoek bent naar verkoeling. Onze bezoekers kunnen tevens genieten van de verfrissende nevel van de reuzevernevelaars die in de verschillende werelden van het Puy du Fou te vinden zijn, van schaduwrijke ruimtes en van onze theaterzalen met airconditioning. 

Weerbericht
Tips
Warme kleding - Cinéscénie

Als u naar de avondvoorstelling van de Cinéscénie gaat, raden wij u aan om warme kleding te dragen.

Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het regent

Alle voorstellingen zijn zo ontworpen, dat ze onder alle weersomstandigheden kunnen worden gespeeld. Al onze voorstellingen gaan dus door, ook als het regent. Er zijn ook veel overdekte voorstellingen, zoals de "Mousquetaire de Richelieu", "Le Mystère de La Pérouse", "Le Premier Royaume", de "La Renaissance du Château", de "Les Amoureux de Verdun" of de "Le Dernier Panache" waarbij u zowel kunt schuilen voor het slechte weer als voor de hitte. 

Parkeren & vervoer
Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de auto)

De Puy du Fou is bereikbaar via de snelweg A87 (afrit nr. 28). U vindt ons op 3 uur en 15 min rijden van Parijs, 3 uur van Bordeaux, 2 uur van Poitiers, 1,5 uur van La Rochelle, 1 uur van de Sables d'Olonnes, 1 uur van Nantes en op 1 uur van Angers. Klik hier voor meer informatie.

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de trein)

Het TGV-station van Angers ligt het dichtst bij de Puy du Fou. Wij raden u aan om uw treinreis te plannen tot dit station, dat bereikbaar is via alle grote TGV-verbindingen in Frankrijk (Parijs, Marseille, Straatsburg en Lille...). Vanaf het TGV-station van Angers vertrekt een shuttlebus naar de Puy du Fou. Deze dienst is betalend (Enkele reis: € 16.90,-/p.p. en Retourticket: € 33.90,-/p.p.), uitsluitend geldig op reservering. Klik hier voor meer informatie over deze shuttlebusdienst.
Onze teams kunnen tevens een shuttlebus vanaf vliegveld Nantes en overige bestemmingen regelen vanaf 2 personen; uitsluitend op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (0 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met het vliegtuig)

De Puy du Fou ligt op 1 uur rijden van het vliegveld Nantes-Atlantique. Het vliegveld biedt vluchten naar Ajaccio, Bastia, Bordeaux, Calvi, Figari, Lille, Lyon, Marseille, Montpelier, Muhlouse, Nice, Parijs, Straatsburg en Toulouse Klik hier voor meer informatie.
Onze teams kunnen tevens een shuttlebus vanaf vliegveld Nantes en overige bestemmingen regelen vanaf 2 personen; uitsluitend op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (+33 (0) 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Diensten
Parkeerplaats voor campers

Een parkeerplaats is gewijd aan de ontvangst van campers, caravans en omgebouwde vrachtwagens. Deze camperplaats is overdag gratis en 's nachts betaald van 01.00 uur tot 07.00 uur (€ 13,50/nacht - alleen betaling met creditcard). Dit gebied biedt de volgende diensten: drinkwater, afvoer en gedeelde elektriciteitsterminals.

Parkeren & vervoer
Diensten
Bezoekersparkeerplaatsen

Parkeren is gratis in alle parkeergarages van Puy du Fou. De verschillende parkings zijn toegankelijk vanaf een uur voor de opening van Puy du Fou en tot een uur na sluitingstijd. Bezoekers die een verblijf in Puy du Fou-hotels hebben geboekt, moeten direct parkeren in de parkeergarages van Cité Nocturne. Om dit te doen, moeten ze bij aankomst in Puy du Fou de richting "La Cité Nocturne - Les Hôtels du Puy du Fou" volgen.

Organisez vos séminaires avec puy du fou congrès