Play
Aperçu
La Cite Médievale
SOORT ERVARINGEN
Dorpen van vroeger

La Cité Médiévale

Sous-titre
Wandel door de Cité Médiévale en ontdek alle verborgen schatten van dit dorp!

Reis tussen twee voorstellingen opnieuw door de poorten van de geschiedenis en loop via de vestingmuren naar de Cité Médiévale, met verrassend realistische details. U vindt er alle rijkdommen uit de middeleeuwen en de traditionele vakkennis van onze ambachtslieden. De Cité Médiévale bestaat uit een aantal bouwwerken geïnspireerd door de periode van de 11e tot de 15e eeuw. De authentieke muren van stroleem, de vestingmuren en het valhek, de romaanse kapel en de typische atelierwinkeltjes nemen u mee naar de tijd van de ridders!

PUBLIEK
Familie-activiteiten

Een stadje dat bruist van ambacht

Net als in de andere dorpen van de Puy du Fou wilden we hier ambachtslieden met traditionele vakkennis in een bijzonder daglicht stellen. Stap tijdens uw wandeling door het dorp binnen bij een van de atelierwinkeltjes en ontdek het werk van onze ambachtslieden die gebruikmaken van eeuwenoude technieken. Maal kennis met de bakker en zijn verse brood, de kuiper, de glasblazer, de zadelmaakster, de verluchtster en de pottenbakker. Neem ook een kijkje bij het werk van onze glazuurders en beeldhouwers die met hout of steen werken!

Een tussendoortje in de Middeleeuwen

Tussen de atelierwinkeltjes van het dorp liggen een aantal restaurantjes waar u tijdens een welverdiende pauze terecht kunt voor een warme of koude maaltijd. Bij La Taverne kunt u proeven van diverse specialiteiten: de préfou uit de Vendée of het tapasplankje van Arthur. Bij L’Estaminet kunt u kiezen uit salades of broodjes voor een maaltijd uit het vuistje!

Organisez vos séminaires avec puy du fou congrès